Συγχαρητήρια Δένδια σε Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με μήνυμά του στο Twitter συνεχάρη τον νέο Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άντονι Μπλίνκεν, τονίζοντας πως προσδοκά στη διατήρηση των ισχυρών δεσμών ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

Η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε (15 ψήφοι υπέρ, 3 κατά) τον διορισμό του βετεράνου διπλωμάτη Άντονι Μπλίνκεν στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ χθες Δευτέρα, ανοίγοντας τον δρόμο για να διεξαχθεί ψηφοφορία στην ολομέλεια του σώματος εντός της εβδομάδας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, έσπευσε να συγχαρεί τον Άντονι Μπλίνκεν για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, υπογραμμίζοντας παράλληλα και τις προσδοκίες της χώρας από τη συνέχιση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ υπό τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν.

«Συγχαίρω θερμά τον Άντονι Μπλίνκεν για την ανάληψη της θέσης του γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ανυπομονώ να συνεργαστώ για την περαιτέρω ενίσχυση της ισχυρής σχέσης Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και για την ενίσχυση του διατλαντικού δεσμού που βασίζεται σε κοινές αξίες», ήταν το μήνυμα του Νίκου Δένδια στο Twitter.