Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» κατά των απογευματινών χειρουργείων

Οι υγειονομικοί που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, σήκωσαν πανό και αφίσες, φωνάζοντας συνθήματα κατά της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι (14/03) συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή την επίσημη έναρξη των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή.

Για τον ίδιο λόγο, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) κήρυξε στάση εργασίας στο νοσοκομείο από τις 13:00, έως τις 15:00.

«Να μη δηλώσει κανείς συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία! Να τους κάνουμε ακόμη πιο δύσκολο, από ό,τι είναι ήδη, να ξεκινήσουν αυτό το έκτρωμα», ανέφερε το ΣΕΝΕ σε ανακοίνωση και τόνισε: «Όπως ξεκαθάρισε πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, δεν σκοπεύει να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. Αντί γι’ αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να φέρνουν ή να βρίσκουν “πελατεία”».

«Το σωματείο μας ήδη οργάνωσε τρεις συναντήσεις του Χειρουργικού Τομέα και προς τιμήν τους οι συνάδελφοι του χειρουργείου στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν τη συμμετοχή, με το νοσηλευτικό προσωπικό του Αναισθησιολογικού να αρνείται καθολικά», προσέθεσε και σημείωσε:

«Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας». Οι υγειονομικοί του Ευαγγελισμού ζητούν μεταξύ άλλων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου-14ου μισθού, “ξεπάγωμα” της διετίας 2016-2017 και των τριετιών, καθώς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας, ένταξη στα ΒΑΕ, επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Η ΕΙΝΑΠ επεσήμανε σε ανακοίνωση πως: «η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες (σε όλη την Αττική λειτουργούν οι 130 στις 200) και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξανά πληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό “φακελάκι” στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής. Ξέρουμε καλά ότι η απογευματινή λειτουργία θα γίνει εις βάρος της πρωινής»

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας υπογράμμισε τα εξής: «Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην υγεία και τη ζωή. Δωρεάν υγεία για όλους. Μαζί με τους ασθενείς και όλο το λαό να τους σταματήσουμε!

Δε θα επιτρέψουμε στον Υπουργό Υγείας να αντιμετωπίζει τους ασθενείς σα λάφυρα! Δε θα γίνουμε οι γιατροί “κυνηγοί κεφαλών” για να κάνει μπίζνες το δημόσιο νοσοκομείο επιχείρηση».