Συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά: Ο Τσίπρας θα δώσει το παρών στη «μάχη των μαχών»

Κρας τεστ αποτελεί για την Κουμουνδούρου η συγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς που επί της ουσίας αποτελεί την αφετηρία των κινητοποιήσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Κατά τις πληροφορίες το παρών στην εκδήλωση θα δώσει και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την αντίσταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες εργασιακές ανατροπές ως “μάχη των μαχών” ζητώντας μάλιστα από τα στελέχη του να συμμετάσχουν σε όλα τα επίπεδα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και “θεσμοθετεί” την απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι να εμποδίσει ακόμη και την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαβεβαιώσει με παρεμβάσεις του στα συλλογικά κομματικά όργανα ότι μία μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα το καταργήσει εφόσον γίνει νόμος του κράτους. Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τις προωθούμενες αλλαγές ως “ολετήρα” και “οδοστρωτήρα” και αναφέρεται στην καθιέρωση των ατομικών συμβάσεων, στην κατάργηση του ωράριου και στην εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας, ρυθμίσεις που ακυρώνουν εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με κόπο τις προηγούμενες δεκαετίες. “Προφανώς στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη ο εργοδότης και ο εργαζόμενος είναι ισότιμοι, κάθε έννοια ρύθμισης και συλλογικής σύμβασης είναι περιττή, και η οπισθοδρόμηση στην εργασιακή ζούγκλα της φθηνής και ελαστικής εργασίας χωρίς κανόνες, δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την κοινωνία του 21ου αιώνα” δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε το πρωί τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού στους οποίους επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για ένα ασφαλές υγειονομικά και βιώσιμο οικονομικά, άνοιγμα του τουρισμού εν μέσω πανδημίας. Κι αυτό, όπως είπε, για να μην επαναληφθούν τα περσινά λάθη της κυβέρνησης, και να μην εμφανιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ξανά.