Συγκέντρωση στο Σύνταγμα: Ελεύθεροι με όρους οι κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους

Φωνάζοντας συνθήματα υποδέχτηκαν την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στο Σύνταγμα την περασμένη Πέμπτη, περίπου 500 αλληλέγγυοι οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, σε έξι κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα, ενώ ένας ακόμη πρέπει να καταβάλει χρηματική εγγύηση 1.500 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι κατηγορούμενοι, στις απολογίες τους , αρνήθηκαν ότι διέπραξαν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, έδωσαν εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για κατοχή εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή αλλά και για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων, ελευθέρωσης κρατουμένου και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας, εξύβρισης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συν’ αυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά αγνώστων. Ωστόσο, η κατηγορία δεν έχει προσωποποιηθεί και σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές αφορά στην επίθεση με μολότοφ από το ένα μέτρο σε ευθεία βολή κατά αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.