Συγκινεί ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού που είχε απαχθεί από πειρατές

Αίσιο ήταν το τέλος της περιπέτειας του Έλληνα ναυτικού, Δημήτρη Γκιάτη, ο οποίος είχε απαχθεί μαζί με άλλα τρία μέλη του πληρώματος από ένοπλους πειρατές ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής στις 4 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στην κάμερα του Alpha, ο πατέρας του δόκιμου μηχανικού μηχανικού δήλωσε πως «Δεν μιλήσαμε ακόμα με το παιδί. Μας είπαν μόνο ότι απελευθερώθηκε»

Σε ερώτηση αν έγινε κάποια διαπραγμάτευση ή δόθηκαν λύτρα ο πατέρας απάντησε «δεν μας είπαν αν έγιναν διαπραγματεύσεις, ούτε αν δόθηκαν λύτρα, δεν ξέραμε τίποτα, μάθαμε μόνο ότι είναι ελεύθερος»

«Να ρθει το παιδί και τίποτα άλλο! Απλώς μας είπαν ότι απελευθερώθηκε το παδί, από κει και πέρα δεν μας είπαν τίποτα άλλο, ότι τρέχουν λέει να του βγάλουν μια βίζα να φύγει. Εάν προλάβουνε, προλάβανε, αλλιώς από Δευτέρα Τρίτη, δεν ξέρω γιατί είναι κλειστά λέει εκεί κάτω και γίνεται και χαμός» καταλήγει ο πατέρας.

Η αδερφή του Έλληνα ναυτικού ευχαριστεί τον κόσμο για την στήριξη λέγοντας «ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον, ο αδερφός μου είναι καλά είναι ελεύθερος».

Η συγκεκριμένη εταιρία έβγαλε την εξής ανακοίνωση: «Είναι σώοι και ασφαλείς, υποβλήθηκαν σε έλεγχο και τώρα υπογράφουν τα απαραίτητα χαρτιά για να επιστρέψουν στις χώρες τους».