Συγκίνησε στα Όσκαρ ο Χοακίν Φίνιξ: «Ήμουν κάθαρμα όλη μου την ζωή» (video)

Το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, κέρδισε ο Χοακίν Φίνιξ για την ερμηνεία του στο «Joker».

Ο ηθοποιός που παρέλαβε το βραβείο εμφανώς συγκινημένος, μίλησε ανοιχτά για τον χαρακτήρα του ανά τα χρόνια, ενώ παράλληλα έστειλε και ένα δυνατό οικολογικό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή και τις επεμβάσεις του ανθρώπου στη φύση.

Σε πιο προσωπικό επίπεδο, ανέφερε πως με το βραβείο αυτό ουσιαστικά του δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία:

«Ήμουν κάθαρμα όλη μου την ζωή, ήμουν εγωιστής. Υπήρξα σκληρός μερικές φορές, δύσκολος στη συνεργασία και είμαι ευγνώμων που τόσοι εδώ μέσα μου έδωσαν δεύτερη ευκαιρία. Νομίζω πως τότε είμαστε στα καλύτερά μας: όταν στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Όχι όταν ακυρώνουμε ο ένας τον άλλον για παλιά μας λάθη, αλλά όταν βοηθάμε ο ένας τον άλλον να αναπτυχθεί. Όταν μορφώνουμε ο ένας τον άλλον, όταν αλληλοκαθοδηγούμαστε προς την εξιλέωση. Αυτό είναι το καλύτερο στην ανθρωπότητα».

Όσον αφορά το περιβάλλον, δήλωσε ότι: «έχουμε αποσυνδεθεί πολύ από τον φυσικό κόσμο. Πολλοί από εμάς έχουμε μια εγωκεντρική οπτική του κόσμου και πιστεύουμε πως είμαστε το κέντρο του κόσμου. Μπαίνουμε στο φυσικό περιβάλλον και το λεηλατούμε για τις πηγές του».

Ενώ, παράλληλα, συμπλήρωσε ότι:

«Φοβόμαστε την ιδέα της προσωπικής αλλαγής, επειδή νομίζουμε πως χρειάζεται να θυσιάσουμε κάτι, να παρατήσουμε κάτι. Αλλά οι άνθρωποι, στην καλύτερη εκδοχή μας, είμαστε τόσο δημιουργικοί και εφευρετικοί, και μπορούμε να φτιάξουμε, να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε συστήματα αλλαγής που θα ωφελούν όλα τα όντα και το περιβάλλον».