Ένας καθηγητής στον Τύρναβο, ο κύριος Κωνσταντίνος Φούντας, ψάχνει εδώ και χρόνια την χαμένη του αδελφή – η μικρή Ιωάννα Φούντα χάθηκε πριν από 60 χρόνια, όταν οικογενειακός φίλος ανακοίνωσε τους γονείς της ότι το παιδί τους πέθανε σε νοσοκομείο της Αθήνας, σε ηλικία 3,5 ετών ετών.
Η συγκλονιστική ιστορία
Τον Μάρτιο του 1963, η μικρή Ιωάννα νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου νοσηλεύεται για 5 ημέρες.Οι γονείς της αδυνατούν να συνεχίσουν την θεραπεία της μικρής Ιωάννας και τότε εμφανίζεται ένας οικογενειακός φίλος ο οποίος όντας έμπορος αναλαμβάνει να την μεταφέρει σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών.
Εκεί νοσηλεύεται ως τον Αύγουστο του 1963 χωρίς οι γονείς να ενημερώνονται από κανέναν για την πορεία της υγείας της. Ξαφνικά όταν αρχίζουν να αναζητούν το παιδί τους μαθαίνουν από τον οικογενειακό φίλο τους ότι το παιδί έχει πεθάνει.
Τον εμπιστευτήκαν και τον πίστεψαν και θρήνησαν το κοριτσάκι ως νεκρό.
Τα χρόνια περνούν, ο παππούς της Ιωάννας πεθαίνει (ο οποίος ήταν και ο αρχηγός της οικογένειας και λάμβανε τις αποφάσεις) με αποτέλεσμα η ιστορία να τελειώσει εκεί από όλους εκτός από την μητέρα της μικρής που πονάει και δεν ξεχνάει τον ”χαμό” του παιδιού της και πάνω στον θρήνο της καίει όλα τα αντικείμενα της Ιωάννας συμπεριλαμβανομένου και των φωτογραφιών της.
Τα σημάδια
Μετά από χρόνια ο αδερφός της Ιωάννας, Κωνσταντίνος Φούντας γνωστός καθηγητής στον Τύρναβο, μαθαίνει τις λεπτομέρειες της ιστορίας και αρχίζει να ψάχνει την χαμένη του αδερφή. Προφανώς δεν πιστεύει ότι η αδερφή του έχει πεθάνει γιατί από την αρχική έρευνα ανακαλύπτει το πρώτο συγκλονιστικό στοιχείο ότι η μικρή Ιωάννα Φούντα έχει πάρει εξιτήριο από μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας στις 17 Αυγούστου 1963.
Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι την παρέλαβε κάποιος άγνωστος για την οικογένεια κάτοικος Αθηνών.
Τρείς μέρες μετά στις 21 Αυγούστου 1963, ο θάνατος της βεβαιώνεται από έναν γιατρό του νοσοκομείου χωρίς άμεσα να έχει ενημερωθεί η οικογένεια της. Η πιο περίεργη ανακάλυψη είναι ότι η κηδεία της γίνεται στην Αθήνα δημοσία δαπάνη ενώ λίγες μέρες πριν είχε πάρει εξιτήριο.
Κατά την διάρκεια της προσωπικής του έρευνας βρίσκει το πρώτο εμπόδιο αφού το νοσοκομείο της Αθήνας αρνείται πεισματικά εδώ και χρόνια να του δώσει τον Ιατρικό φάκελο της αδερφής του αλλά και τα στοιχεία για την νοσηλεία της, την θεραπεία της αλλά και τον υποτιθέμενο θάνατο της.
Αυτό δεν πτοεί τον Κωνσταντίνο Φούντα που συνεχίζει αδιάκοπα την αναζήτηση οποιασδήποτε πληροφορίας για την αδερφή του αφού έχει την πεποίθηση ότι ζει και είναι θύμα κάποιας παράνομης πράξης υιοθεσίας ή και πώλησης της παράνομα σε κάποια οικογένεια ίσως και στο εξωτερικό.
60 χρόνια μετά αποφάσισε να εκμυστηρευτεί την τραγική αυτή ιστορία που τον βασανίζει και μέσω του TirnavosPress ελπίζει ότι θα βρεθεί κάποιο ίχνος από την αδερφή του. Ακόμη και μια φωτογραφία της που ίσως να έχει κάποιος μακρινός συγγενείς θα βοηθούσε.