Συγκλονιστική καταγγελία από τον 19χρονο ηθοποιό, Νίκο, για γνωστό σκηνοθέτη

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία πρώην ηθοποιού, ο οποίος κατήγγειλε ότι σε ηλικία 19 ετών έπεσε θύμα βιασμού από γνωστό σκηνοθέτη. Ο 35χρόνος σήμερα άνδρας φέρεται διατεθειμένος να καταθέσει στις εισαγγελικές Αρχές και να κατονομάσει το πρόσωπο που τον υπέβαλε στον απόλυτο εξευτελισμό.

Αποφασισμένος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη είναι ο πρώην ηθοποιός, ο οποίος κατήγγειλε σε συνέντευξη του, τη σεξουαλική του κακοποίηση από γνωστό σκηνοθέτη σε ηλικία 19 ετών, το 2005.

Ο νεαρός Νίκος πήγε στο σπίτι του σκηνοθέτη προκειμένου να τον βοηθήσει με το μονόλογο που θα έδινε στις εξετάσεις του στη δραματική σχολή. Τελικά, εκεί έζησε τον απόλυτο εφιάλτη του βιασμού του.

«Δεν με ένοιαζε πλέον ούτε ο μονόλογος ούτε τίποτα, ήθελα μόνο να φύγω από εκεί μέσα. Και σ’ όλη τη διάρκεια που γινόταν αυτό, έλεγα μέσα μου “φύγε Νίκο, τρέχα, εξαφανίσου”.»

«Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως έχει επιδείξει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχει στη διάθεση της όλα τα στοιχεία για να εκτιμήσει τι προκύπτει και για ποια εγκλήματα μπορεί να ασκηθούν διώξεις».

Σε όσα συνέβησαν στο σπίτι του σκηνοθέτη, παρών, ήταν και ένας ακόμα νεαρός, ηλικίας, 22 με 25 ετών τότε, ο οποίος στη συνέχεια διακρίθηκε στο χώρο του θεάτρου.

«Τις επόμενες δύο μέρες ήπια μόνο νερό. Πονούσα απερίγραπτα, ψυχικά και σωματικά. Δικαιολογήθηκα στους δικούς μου, ότι πονάει πολύ η κοιλιά μου και νιώθω άρρωστος. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να τους πω τι μου είχε συμβεί».

Ο 35χρόνος σήμερα άνδρας είναι έτοιμος να καταθέσει στις εισαγγελικές Αρχές αλλά και να κατονομάσει το πρόσωπο-γνωστό στο χώρο του θεάτρου- από τον οποίο βιάστηκε το 2005.

Σήμερα το πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών άρχισε να εξετάζει τους φακέλους με τις καταγγελίες κατά ηθοποιών και σκηνοθετών.

Σε κάθε περίπτωση γνωστοί ηθοποιοί εξάρουν το θάρρος των συναδέλφων τους να μιλήσουν δημοσία για τις κακοποιήσεις που δέχονται.

Οι αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αναμένονται το προσεχές διάστημα.

Πηγή: MEGA