makthes.gr

Συγκλονίζει η μητέρα του 2,5 ετών κοριτσιού: «Μου είπαν ότι δεν θα ξαναδώ την κόρη μου»

Η μητέρα της μικρής Άννας, του 2,5 ετών κοριτσιού που πέθανε στο δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στο εργαστήριο ιατροδικαστικής του ΑΠΘ, προκειμένου να παραλάβει το πιστοποιητικό θανάτου της κόρης της.

Η μητέρα έφτασε στο ΑΠΘ σήμερα, νωρίς το πρωί, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μαζί της, ήταν η δικηγόρος της, Έφη Ορφανίδου αλλά και ο εκπρόσωπος της Νιγηριανής κοινότητας.

Σε δηλώσεις που προέβη η μητέρα κατά την αποχώρησή της από την ιατροδικαστική υπηρεσία, η ίδια ανέφερε πως κανείς δεν ενημέρωσε την ίδια ότι η κόρη της ήταν άρρωστη.

Μάλιστα, σε ξέσπασμά της, ανέφερε πως «ήταν έκπληξη για μένα ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Ποτέ δεν πήγε στο νοσοκομείο. Όταν την πήγαινα στο γιατρό έλεγε ότι είναι μια χαρά, της πήγαινα σοκολάτα, έτρωγε τα πάντα. Την Παρασκευή το βράδυ με πήρανε και μου είπανε ότι δε θα ξανά δω την κόρη μου…».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα makthes.gr, η δικηγόρος της μητέρας του κοριτσιού κατέθεσε αίτημα για να λάβει τους ιατρικούς φακέλους της μικρής Άννας από το Ιπποκράτειο, αλλά και από το δημοτικό βρεφοκομείο.

Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες, ώστε να πραγματοποιηθεί η κηδεία του κοριτσιού το πρωί της Τρίτης.