Συγκλονίζει η μητέρα του Αντώνη για τη δωρεά οργάνων – «Ήθελα η ζωή του να δώσει φως»

Η Μαίρη Τζουλάκη περιέγραψε τις στιγμές δωρεάς οργάνων του 22χρονου γιου της μετά το τροχαίο.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr o Αντώνης Μαυρογιαννάκης ήταν θύμα τροχαίου, ένα από παλικάρια που χάνονται τόσο αδόκητα και άδικα κάθε χρόνο στην Κρήτη και οι γονείς του πήραν τη δύσκολη μα γενναία απόφαση να μην αφήσουν το παιδί τους… να πεθάνει… Αποφάσισαν να χαρίσουν δώρο ζωής σε τέσσερις συνανθρώπους μέσα από τη δωρεά οργάνων.

Η ίδια μίλησε σε ημερίδα που οργάνωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου με θέμα «Καμπάνια για τη Δωρεά Οργάνων» η οποία ξεκίνησε από το Ηράκλειο και θα συνεχιστεί με ανάλογες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Με πρωτόγνωρο θάρρος και λεβεντιά -παρά την τρεμάμενη φωνή- περήφανα στάθηκε μπροστά στο κοινό και είπε: «Είμαι εδώ μπροστά σας όχι ως μια χαροκαμένη μάνα, αξιολύπητη αλλά ως μια περήφανη τυχερή μητέρα για το παιδί που είχα και γι’ αυτό που κατάφερε να αφήσει πίσω του».

«Η ζωή είναι μικρή, η υστεροφημία αιώνια (…) Δεν χρειάστηκα δύναμη, όπως μου λένε, για να πάρω αυτή την απόφαση για τη δωρεά οργάνων, για μένα ήταν το αυτονόητο. (…) Η ζωή όλων μας είναι πολύτιμη, πόσω δε μάλλον του παιδιού μας, είναι ο θησαυρός μας. Ήταν τα πάντα. Ήθελα να εξυψώσω τη ζωή του. Να την κάνω να δώσει φως τη στιγμή που για μας ερχόταν το σκοτάδι» είπε στα μαύρα ντυμένη, με φωνή που συχνά ξέσπαγε σε “σιωπηλούς” λυγμούς.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
22 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρτυρία για τον Βασίλη Καλογήρου: Μπήκε με τρία άτομα σε ένα αυτοκίνητο – Τι ισχύει
22 Φεβρουαρίου, 2025