Συγκλονίζει ουκρανή δημοσιογράφος του BBC: Ξύπνησα και έμαθα ότι το σπίτι μου είχε βομβαρδιστεί

Η ουκρανή δημοσιογράφος του BBC, Olga Malchevska, ξύπνησε τα ξημερώματα και έμαθε ότι η πολυκατοικία στην οποία μένει η οικογένειά της στο Κίεβο είχε βομβαρδιστεί. Η ίδια προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με τη μητέρα της, η οποία ζει στην ουκρανική πρωτεύουσα, και τελικά ένιωσε μεγάλη ανακούφιση όταν έλαβε ένα μήνυμα από εκείνη.

«Η μητέρα μου είχε πάει σε καταφύγιο και ευτυχώς δεν ήταν στο κτίριό μας, το οποίο βομβαρδίστηκε τη νύχτα», είπε η Olga. «Η οικογένειά μου είναι καλά. Απλώς δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που βλέπω, ότι έγινε κάπου όπου έμενα».

Η μητέρα της κατάφερε να βρει καταφύγιο στο υπόγειο του σπιτιού ενός συγγενή με την αδερφή της και το μικρό παιδί της. Όμως πιστεύεται ότι ο θείος της, με τον οποίο δεν έχουν μπορέσει να επικοινωνήσει, ήταν μέσα στην πολυκατοικία.

Οι επίσημες ανακοινώσεις ωστόσο αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν θύματα στην πολυκατοικία. Συνολικά 150 άνθρωποι απομακρύνθηκαν, ορισμένοι από τους οποίους οδηγήθηκαν σε νοσοκομεία μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Η Olga λέει ότι η μαμά της ανησυχούσε για τους γείτονες, τους φίλους αλλά και για τη γάτα της οικογένειας, καθώς το κατοικίδιο έμεινε στο κτίριο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Είναι πραγματικά παράξενο να μιλάς για τη γάτα όταν γίνεται ένας πόλεμος και άνθρωποι πεθαίνουν», σημειώνει.

«Ακόμη και χθες, η μαμά μου, παρά τους ήχους των εκρήξεων και των βομβαρδισμών, εξακολουθούσε να πηγαίνει στη δουλειά της. Της έλεγα να βρει καταφύγιο κάπου και μου είπε: “Έλα, μην πανικοβάλλεσαι, είναι Κίεβο, κανείς δεν πρόκειται να βομβαρδίσει το Κίεβο”».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – Περιορισμένης έκτασης επεισόδια: Live όλες οι εξελίξεις
5 Μαρτίου, 2025
Μ. Βορίδης για πρόταση δυσπιστίας: Παρακαλώ τους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ που πήραν την πρωτοβουλία να διαβάσουν λίγο παραπάνω
5 Μαρτίου, 2025
Δ. Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη: Είναι η ώρα που μιλάει ο λαός – Δεν θα αφήσει να παραγραφεί αυτό το έγκλημα
5 Μαρτίου, 2025
Μαζική δηλητηρίαση 20 γατών στη Θεσσαλονίκη – Τι λέει η γυναίκα που ήρθε αντιμέτωπη με το αποτρόπαιο θέαμα
5 Μαρτίου, 2025
Θετικά αξιολογεί το Κρεμλίνο την επιστολή Ζελένσκι στον Τραμπ
5 Μαρτίου, 2025
Αρβανίτης: Συνεχίζουν στον δρόμο του μπαζώματος της αλήθειας
5 Μαρτίου, 2025
Politico: Οι ευρωπαίοι ηγέτες προετοιμάζονται για τη «στιγμή μηδέν» στην εφιαλτική σύνοδο κορυφής
5 Μαρτίου, 2025
Ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ένα διχασμένο έθνος»
5 Μαρτίου, 2025
Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Μαλένας ζητά η εισαγγελέας
5 Μαρτίου, 2025
Σε νέες κινητοποιήσεις για τα αναδρομικά προχωρούν οι συνταξιούχοι
5 Μαρτίου, 2025