Σύγκρουση πλοίων στο Αιγαίο: Δεν βυθίστηκε το ΑΝΤ, προκαλούν ανησυχία οι Τούρκοι – Αποκλειστικές φωτογραφίες

Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων σημαίας Βανουάτου και Σιγκαπούρης σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή, 9 ναυτικά μίλια βόρεια, βορειοδυτικά της Χίου.

Στην περιοχή έχουν φθάσει ήδη έξι περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα σούπερ πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας και παραπλέοντα πλοία.

Το ένα πλοίο ονομάζεται ΑΝΤ σημαίας Βανουάτου και σε αυτό επιβαίνουν 13 άτομα πλήρωμα. Είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για την Ουκρανία. Το άλλο πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης ονομάζεται Potentia και επιβαίνουν σε αυτό 19 άτομα αλλοδαπό πλήρωμα και είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό τη Γαλλία.

Και τα δύο πλοία είναι χωρίς φορτίο, ωστόσο –όπως έγραψε νωρίτερα το newsique.gr– υπήρχε κίνδυνος βύθισης για ένα από τα δύο πλοία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο newsique.gr, το ΑΝΤ έχει «μπρουμουτήσει με την πλώρη». Τελικά, ύστερα η επιχείρηση είχε θετική κατάληξη.

Το τούρκικο πλήρωμα αρνείται να δεχθεί βοήθεια από τις ελληνικές αρχές

Την ίδια στιγμή, ανησυχία προκαλεί στις ελληνικές αρχές η υπόθεση της σύγκρουσης των πλοίων που έλαβε χώρα 9 ναυτικά μίλια μακριά από τη Χίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, το πλοίο με τη σημαία Βανουάτου, έχει τουρκικό πλήρωμα, το οποίο φέρεται να αρνείται τη συνδρομή των ελληνικών αρχών. Μια τουρκική ακταιωρός έχει πλησιάσει στο σημείο, χωρίς όμως να παραβιάσει τα χωρικά ύδατα.

Στις ελληνικές αρχές υπάρχει ανησυχία, για ενδεχόμενο να σηκωθούν τουρκικά ελικόπτερα από το αεροπλανοφόρο Anadolu που βρίσκεται κοντά στην περιοχή.

Δείτε τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Newsique: