Συλλαλητήριο οπαδών του Παναθηναϊκού και πορεία στην Αλεξάνδρας

Κοντά στους 15.000 φίλους του Παναθηναϊκού, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που είχαν απευθύνει οι οργανωμένοι της Θύρας 13 εδώ και αρκετές μέρες. Στις 15:00 άρχισε να συγκεντρώνεται ο κόσμος στο Πεδίον του Άρεως, με σκοπό την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου για όσα συμβαίνουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού. Εκεί όπου η ομάδα έμεινε για έναν ακόμη χρόνο χωρίς πρωτάθλημα.

Για κάποια ώρα οι φίλοι των «πράσινων» φώναζαν συνθήματα, ενώ σήκωσαν πολλά πανό και πλακάτ με μηνύματα προς την ιδιοκτησία της ΠΑΕ. Ακολούθως, ξεκίνησαν πορεία προς το γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης». Κλείνοντας σταδιακά και τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Φωνάζοντας συνθήματα και ανάβοντας καπνογόνα η πορεία έφτασε μέχρι το ύψος του Αρείου Πάγου. Εκεί κλούβες της αστυνομίας δεν επέτρεπαν στον κόσμο να συνεχίσει προς το γήπεδο. Ζητώντας εισιτήρια για τον αγώνα (Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός) προκειμένου να επιτρέπουν σε έναν-έναν να προχωρήσει αν το επιθυμεί.

Μάλιστα, υπήρξε και ένταση καθώς όπως υποστηρίζουν οι φίλαθλοι ένας αστυνομικός είπε κάτι οπαδικά προκλητικό. Ακολούθησε χρήση χημικών από την αστυνομία, ενώ για να διαλυθεί το πλήθος επιστρατεύτηκαν μέχρι και οχήματα «αύρες» της ΕΛ.ΑΣ.