Σύλληψη Σφακιανάκη: «Το όπλο είναι “μαύρο” και ελέγχεται»

Με παράνομο όπλο βρέθηκε στην κατοχή του ο γνωστός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης κατά τη διεξαγωγή αστυνομικού ελέγχου.

Η δίκη του έχει πάρει αναβολή για αύριο, Τετάρτη.

Ο κ. Σφακιανάκης είχε άδεια οπλοφορίας για άλλο όπλο πριν 5 χρόνια, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο Συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας. «Αυτό το όπλο είναι “μαύρο” και ελέγχεται αν συνδέεται με παράνομη ενέργεια», προσέθεσε.

Ο κ. Σφακιανάκης συνελήφθη σε κεντρικό σημείο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, έπειτα από τυπικό έλεγχο της αστυνομίας. Πέρα από το όπλο, οι αστυνομικοί εντόπισαν και μικροποσότητα ναρκωτικών.

«Μας κάνει εντύπωση πώς ο έλεγχος στο αυτοκίνητο έγινε από τυχαίος, γενικός»

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο δικηγόρος του Νότη Σφακιανάκη, Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι του προκαλεί εντύπωση πως ένας τυχαίος έλεγχος που έγινε στον τραγουδιστή, κατέληξε σε γενικός έλεγχος του αυτοκινήτου του. «Μας έκανε εντύπωση πώς ένας τυχαίος έλεγχος, έτσι παρουσιάστηκε, έγινε γενικός έλεγχος του αυτοκινήτου. Τι το προκάλεσε;», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών, ο κ. Κούγιας επεσήμανε ότι έχει αμφιβολίες και ανέφερε ότι ο πελάτης του «φοβάται ακόμα και τα φάρμακα και είναι κατά».

Σχετικά με το όπλο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του καλλιτέχνη, ο δικηγόρος του υπογράμμισε: «Έκανε δύο αιτήσεις για την ανανέωση της άδειας οπλοφορίας και απορρίφθησαν. Από το 2000 η ίδια η Αστυνομία θεώρησε ότι είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να του δώσει άδεια και ξαφνικά το 2017 δεν του δίνει. Κανένα λόγο δεν έχει κάποιες φορές η Αστυνομία».

Σημειώνεται ότι ο Νότης Σφακιανάκης, αύριο, 2 Δεκεμβρίου, θα περάσει και πάλι το κατώφλι της Ευελπίδων προκειμένου να δικαστεί με τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση.