Συμεών Τσακίρης: Ο ηθοποιός-έκπληξη στις Μέλισσες

Ο Συμεών Τσακίρης, που έχει το ρόλο του εισαγγελέα στη δίκη της Ελένης Σταμίρη στις «Άγριες Μέλισσες» -και, αναμφίβολα, αποτελεί την ευχάριστη τηλεοπτική έκπληξη της νέας σεζόν- μίλησε για τη στάση που θα έχει απέναντι στη κατηγορουμένη.

Αναφέρθηκε επίσης στη στιχομυθία που είχε στα γυρίσματα με την Μαρία Κίτσου και αποκάλυψε τα επόμενα σχέδια του, στην τηλεόραση και το θέατρο.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξής του στο Youfly.com

Μιλήστε μας για το ρόλο σας στη σειρά…

Υποδύομαι τον εισαγγελέα που δικάζει την Ελένη Σταμίρη. Πρόκειται για ένα χαρακτήρα ακριβοδίκαιο θα έλεγα ο οποίος προσπαθεί να βρει μια ισορροπία στις καταστάσεις που τρέχουν. Είναι ένας τίμιος και δίκαιος χαρακτήρας που έχει κάποια κρυφά χαρτιά στην ατζέντα του. Μπορεί να δείχνει σκληρός ωστόσο σε κάποιες σκηνές όπως σε μια που θα δείτε με τον Μιλτιάδη (Γιώργος Γάλλος) φαίνεται και η ανθρώπινη πλευρά του.

Ως εισαγγελέας πως θα αντιμετωπίσετε την Ελένη;

Πολύ αυστηρά. Κι αυτό γιατί ο εισαγγελέας που υποδύομαι δεν βρίσκει κανένα ελαφρυντικό στη μετέπειτα συμπεριφορά της Ελένης. Δεν βλέπει να υπάρχει από τη πλευρά της καμία μεταμέλεια για τη δολοφονική της πράξη. Απεναντίας ο εισαγγελέας βλέπει μια εμμονή της Ελένης και μια ψυχρότητα, στοιχεία που τον ενοχλούν καθώς είναι αδίκημα η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής.

Γνωρίζατε τη σειρά; Παρακολουθούσατε τις «Άγριες μέλισσες» στη μικρή οθόνη;

Η αλήθεια είναι πως όχι καθώς στο σπίτι μου δεν έχω τηλεόραση. Με το που μπήκα στα γυρίσματα ζήτησα από τους συναδέλφους μου να μου πουν εν ολίγοις για την υπόθεση προκειμένου να μπω κι εγώ στο νόημα της ιστορίας.

Συνολικά τι κρατάτε από αυτή την εμπειρία;

Κρατώ το γρήγορο ρυθμό των γυρισμάτων ο οποίος ήταν ευχάριστα προκλητικός για μένα, τη ευγένεια των ανθρώπων του συνεργείου της παραγωγής και τις νέες καλημέρες που έκανα με άγνωστους ως τότε ανθρώπους. Σημειωτέον ότι τα γυρίσματα τα δικά μου ολοκληρώθηκαν στο τέλος Ιουλίου.

Με ποιο συνάδελφο σας ηθοποιό ήρθατε πολύ κοντά στα γυρίσματα;

Με το Δημήτρη Μαζιώτη, ο οποίος και αυτός ήταν νέος στη σειρά. Υποδύεται το συνήγορο της Ελένης. Η σχέση μας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν πολύ βοηθητική για μένα. Με βοήθησε στην προσαρμογή μου στο μύθο.

Με την Μαρία Κίτσου πως ήταν η συνεργασία σας;

Ήταν πολύ όμορφη η συνεργασία που είχαμε σ’ αυτή τη μια και μοναδική μέρα που είχαμε γύρισμα μαζί. Λίγο πριν τη σκηνή που είχαμε μαζί μπήκα στο χώρο που τρώμε και αλλάζουμε ρούχα και μόλις με είδε μου είπε: «Ωχ ωχ ο άνθρωπος με το σκληρό βλέμμα». Και της απάντησα: «Γιατί γλυκιά μου το λές αυτό;». Και χωρίς κανένα δισταγμό μου είπε: «Δεν καταλαβαίνεις πόσο σκληρός είσαι; Και φυσικά της απάντησα ότι «συγνώμη έτσι είναι ο ρόλος».

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

Ετοιμάζομαι να ξεκινήσω πρόβες για τη παράσταση Μακμπέθ του Σαίξπηρ στο θέατρο Rabbithole που έκανε πρεμιέρα πέρσι αλλά το lockdown διέκοψε τις παραστάσεις μας. Εν συνεχεία μετά το Δεκέμβριο θα συμμετέχω στη παράσταση «Το αβυσσαλέο κτήνος». Μια σύνθεση θεατρική του Τζακ Λόντον, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σίμωνα. Επίσης αυτό το διάστημα συμμετέχω σε μία διαφήμιση της Vodafone που βγήκε πρόσφατα σε σκηνοθεσία Μπάμπη Μακρίδη, η οποία θα πάει για σίκουελ μέσα στη χρονιά αυτή.

Ποιος είναι ο Συμεών Τσακίρης που συμμετέχει στις Άγριες Μέλισσες

Ο Συμεών Τσακίρης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 2002 αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, συνεχίζοντας τη δημοσιογραφική παράδοση από την πλευρά του πατέρα του, Φίλιππου Τσακίρη. Εργάστηκε σε εφημερίδες και Μέσα της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα συμμετείχε και σε θεατρικές ομάδες του πανεπιστημίου. Εκεί γεννήθηκε η αγάπη για το θέατρο, την οποία κυνήγησε μπαίνοντας στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Τελικά η υποκριτική υπερίσχυσε της δημοσιογραφίας και ο Συμεών Τσακίρης άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα.

Είναι η δεύτερη φορά που ο ηθοποιός συναντιέται με το συγγραφικό δίδυμο των «Μελισσών», Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρο Καλκόβαλη. Το 2005 είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Κάτω απ’ το σεντόνι», την οποία είχαν σκηνοθετήσει Τσαμπάνη και Καλκόβαλης, σε σενάριο του τελευταίου. Επίσης, είναι η δεύτερη φορά που ο Τσακίρης ανταμώνει με τον Γιάννη Στάνκογλου και τον Γιώργο Γάλλο, με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο έργο του Σαίξπηρ «Ιούλιος Καίσαρας» (2015), σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Κραουζίνις.

Η επιτυχημένη σειρά Άγριες Μέλισσες κάνει πρεμιέρα για τη νέα σεζόν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Youfly.com