Σύμη: «Έχουμε ψάξει παντού» – Και δύτες στις έρευνες για τον εντοπισμό του Βρετανού παρουσιαστή Michael Mosley — Όσα μεταδίδει το BBC

«Δύτες συνδράμουν στις συνεχιζόμενες έρευνες αναζήτησης του Βρετανού παρουσιαστή και διατροφολόγου Michael Mosley, ο οποίος αγνοείται ενώ έκανε τις διακοπές του στο νησί της Σύμης, στην Ελλάδα» αναφέρει ρεπορτάζ του BBC.

Όπως αναφέρει ο Βρετανικός ιστότοπος, ο άνδρας είχε ξεκινήσει για έναν περίπατο στο κέντρο του νησιού.

Η τοπική αστυνομία διέκοψε την επιχείρηση αργά τo βράδυ της Πέμπτης (6/6), ωστόσο την συνέχισε το πρωί της Παρασκευής με ενισχύσεις.

Η επιχείρηση επικεντρώνεται στην περιοχή Πέδι της Σύμης, αφού μια γυναίκα είπε ότι τον είδε εκεί την Τετάρτη (5/6), δήλωσε στο BBC News ο αντιδήμαρχος του νησιού Ηλίας Χάσκας.

Λαμβάνοντας μέρος στην έρευνα, ο ίδιος είπε ότι «έχουν ψάξει παντού» και τώρα θα έχουν «δύτες που θα ψάξουν στο νερό» με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος.

Το Λιμενικό Σώμα της Σύμης δήλωσε ότι περίπου πέντε περιπολικά σκάφη -μαζί με όλα τα ιδιωτικά και εμπορικά σκάφη κοντά στο νησί- είναι ενήμερα για το περιστατικό και συνδράμουν στις έρευνες για τον Mosley. «Όλα τα περιπολικά μας σκάφη ψάχνουν», δήλωσαν από το Λιμενικό Σώμα.

Η ομάδα αναζήτησης αποτελείται από 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, δυτών, εθελοντών και πυροσβεστών.

Μάλιστα, ένα ελικόπτερο αναπτύχθηκε από την Αθήνα περίπου στις 19:00 τοπική ώρα (6/6) στο πλαίσιο της έρευνας και χρησιμοποιείται από το πρωί της Παρασκευής (7/6).

Η επιχείρηση, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του BBC, υποστηρίζεται επίσης από drones που ψάχνουν σε περιοχές που είναι δυσπρόσιτες, καθώς και από έναν σκύλο ανιχνευτή της Αστυνομίας.

Σύμη: «Έχουμε ψάξει παντού» – Και δύτες στις έρευνες για τον εντοπισμό του Βρετανού παρουσιαστή Michael Mosley — Όσα μεταδίδει το BBC