Συμβόλαιο θανάτου στην Κρήτη: «Πόσες σφαίρες θέλεις στον καθένα;» – Θα εκτελούσαν και τον… εκτελεστή

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για συμβόλαιο θανάτου με διπλή δολοφονία ύψους 100.000 ευρώ που είχε «υπογραφεί» στην Κρήτη με επιχειρηματία να φέρεται να είχε προσλάβει έναν Παλαιστίνιο να εκτελέσει την εν διαστάσει σύζυγό του και μάνα 2 παιδιών και τον Ισραηλινό συνεργάτη του.

Ο επιχειρηματίας δελέασε τον Παλαιστίνιο με ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά του. «Μου είπε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την οικογένειά μου, που βρίσκεται στην Παλαιστίνη και εγώ το εκτίμησα πολύ. Μου είπε πως αν έκανα κάτι που θα μου ζητούσε θα μου έδινε 50.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα οι δικοί μου, θα μπορούσαν να πάνε στη Γερμανία που έχουμε συγγενείς» δήλωσε ο Παλαιστίνιος.

Όταν ο Παλαιστίνιος του είπε πως «θα έκανε ό,τι του ζητούσε» εκείνος του ζήτησε να διαπράξει διπλή δολοφονία. «Μου είπε ότι πρέπει να σκοτώσω τον Ισραηλινό. Τα έχασα και ζήτησα χρόνο να το σκεφτώ. Δεν του είπα «όχι» γιατί ήξερα πως θα κινδύνευα από εκείνη τη στιγμή».

Ανήμερα των Ευρωεκλογών, η πρώτη συνάντηση έγινε στο σπίτι του επιχειρηματία. Εκεί φέρεται να πρόσφερε στον Παλαιστίνιο 50.000 για την εκτέλεση του Ισραηλινού και άλλα τόσο για τη δολοφονία της συζύγου του. Όταν ο Παλαιστίνιος έδειξε τον δισταγμό του, βρέθηκε με ένα όπλο κολλημένο στον κρόταφο. «Του έλεγα πως είναι η μάνα των παιδιών σου και πως έχει δύο μωρά που την χρειάζονται. Τότε ο φίλος του, που ήταν μαζί, όπλισε το καλάσνικοφ και κόλλησε την κάννη στο πλαϊνό μέρος του κεφαλιού μου».

Μπροστά στις συζητήσεις ήταν και ο κουμπάρος του 41χρονου. Κίνητρο φαίνεται πως ήταν τα χρήματα της 39χρονης συζύγου, τα οποία θα καρπώνονταν ο επιχειρηματίας αλλά και τα ποσά που δεν θα χρειαζόταν πλέον να επιστρέψει στον Ισραηλινό συνεταίρο του «Ο επιχειρηματίας άρχισε να υπερηφανεύεται σε φίλους του ότι τρώει τα λεφτά από τον Ισραηλινό. Εγώ είμαι φίλος του επιχειρηματία αλλά και τον υπήκοο Ισραήλ τον γνώριζα και έτσι προσπαθούσα να κρατήσω ισορροπίες», είπε ο Παλαιστίνιος.

Η ενημέρωση των θυμάτων και οι καταγραφές

Στις 10 Ιουνίου ο Παλαιστίνιος προσπάθησε να ενημερώσει τα δύο παραλίγο θύματα για τη συνωμοσία εναντίον τους, εκείνα όμως δεν τον πίστεψαν. Τότε ο 24χρονος προμηθεύτηκε μια συσκευή ηχογράφησης και τη χρησιμοποίησε σε νέα συνάντηση με τον επιχειρηματία.

«Το πρωί πηγαίνω πάλι στο σπίτι του επιχειρηματία και τον ξύπνησα και τότε μου είπε ο επιχειρηματίας ότι πλέον ήταν σίγουρος ότι θα πεθάνει και η σύζυγός του. Μου είπε να την σκοτώσω», είπε ο Παλαιστίνιος.

Σε μια από τις καταγραφές ο διάλογος που παρουσιάζει το cretalive είναι ανατριχιαστικός.

Παλαιστίνιος: «Πόσες σφαίρες θέλεις στον καθένα; Έξι έχω βάλει μέσα»
Επιχειρηματίας: «Δεν με νοιάζει, κάνε ό,τι θες»
Παλαιστίνιος: «Ποιος θέλει να είναι πρώτος;»
Επιχειρηματίας: «Πρώτα ο Ισραηλινός»

Την Τρίτη 11 Ιουνίου, τα υποψήφια θύματα καταγγέλλουν το σχέδιο εναντίον τους στην Αστυνομία. Εκεί καταθέτει και ο 24χρονος Παλαιστίνιος με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε τρεις συλλήψεις.

Σχολιάζοντας την υπόθεση στο MEGA και το LIVE News, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε: «Ο Παλαιστίνιος γνωρίζει πως η τρύπα που έσκαψε και το οξύ είναι και για αυτόν. Το έχει καταλάβει και φοβάται. Η σύζυγος του Κρητικού τον εγκατέλειψε μετά από τσακωμούς και έκανε σχέση με τον Ισραηλινό συνέταιρό του. Βρίσκει τον Παλαιστίνιο, ο οποίος έχει την ανάγκη να φέρει την οικογένειά του στην Ελλάδα. Του λέει θα πάρεις 50.000 ευρώ και ‘’καθαρίσεις’’ την γυναίκα μου και τον Ισραηλινό. Θα τους ρίξουμε οξύ και θα τους κάψουμε. Αυτός καταλαβαίνει πως θα σκοτώσουν και αυτόν και μιλάει στην αστυνομία. Τον καλωδιώνουν και τους ηχογραφεί. Οι τρείς άνδρες συνελήφθησαν».