Σύμβουλος γαλλικής κυβέρνησης: «Εκτός ελέγχου ο κορονοϊός – Έως 100.000 τα ημερήσια κρούσματα»

Ο επικεφαλής σύμβουλος της επιστημονικής επιτροπής της γαλλικής κυβέρνησης για την πανδημία δήλωσε σήμερα, Δευτέρα πως η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Γαλλία είναι «εκτός ελέγχου», υποστηρίζοντας πως η χώρα καταγράφει περίπου 100.000 κρούσματα ημερησίως.

Σχολιάζοντας τα στατιστικά, ο Ζαν Φρανσουά Ντελφρεσί υποστήριξε πως η υποβόσκουσα εξάπλωση του ιού είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερη απ΄ό,τι δείχνουν τα στοιχεία.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν πιθανόν περισσότερα από 50.000 κρούσματα την ημέρα. Υπολογίζουμε στην επιστημονική επιτροπή ότι βρισκόμαστε περισσότερο στο πεδίο των 100.000 κρουσμάτων ημερησίως».

Τα επίσημα στοιχεία για τον κορονοϊό καταδεικνύουν πως ο αριθμός των κρουσμάτων, αν και εξαιρετικά αυξημένος, είναι ο μισός από όσα δήλωσε ο καθηγητής.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες 24 ώρες, η Γαλλία κατέγραψε 52.010 μολύνσεις της COVID-19, αριθμός που αποτελεί τον υψηλότερο ημερήσιο από την έναρξη της πανδημίας.

Βάσει του τελευταίου αυτού απολογισμού, η Γαλλία έγινε μετά την Ισπανία η δεύτερη χώρα στη Γηραιά Ήπειρο που ξεπερνά σε κρούσματα το «φράγμα» του ενός εκατομμυρίου (1,138,507) και γίνεται η πέμπτη χώρα στον κόσμο με τις περισσότερες μολύνσεις (μετά από ΗΠΑ, Ινδία, Βραζιλία και Ρωσία).