Σύμβουλος του Reuters για ζητήματα ασφαλείας σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στην Ουκρανία – Τραυματίστηκαν δυο δημοσιογράφοι

Ο Ράιαν Έβανς, 38 ετών, βρετανός σύμβουλος του Reuters για ζητήματα ασφαλείας, μέλος εξαμελούς ομάδας στην Κραματόρσκ που κάλυπτε τις εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, σκοτώθηκε και δυο δημοσιογράφοι του τραυματίστηκαν όταν χτυπήθηκε ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στην Κραματόρσκ, πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων χθες Κυριακή, 25/8.

Το ξενοδοχείο όπου διέμενε η ομάδα του Reuters χτυπήθηκε από πύραυλο, εξήγησε το πρακτορείο. Άλλα δυο μέλη της ομάδας, δημοσιογράφοι, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο· το ένα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για υπηκόους των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, πάντα σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης.

Η Κραματόρσκ, η τελευταία μεγάλη πόλη του Ντονμπάς (της ανατολικής Ουκρανίας) υπό ουκρανικό έλεγχο, απέχει περίπου είκοσι χιλιόμετρα δυτικά από τη γραμμή του μετώπου.

Ο Ράιαν Έβανς, πρώην στρατιωτικός, συνεργαζόταν με το Ρόιτερς από το 2022, παρέχοντας συμβουλές στους δημοσιογράφους του για την ασφάλεια, στην Ουκρανία, στο Ισραήλ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και αλλού.

Τα υπόλοιπα τρία μέλη της ομάδας είναι σώα και ασφαλή.

«Προσπαθούμε επειγόντως να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για το πλήγμα, σε συνεργασία με τις αρχές της Κραματόρσκ, κι υποστηρίζουμε τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους», ανέφερε το Reuters στην ανακοίνωσή του. «Εκφράζουμε τα πιο βαθιά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους αγαπημένους του Ράιαν και τους σκεφτόμαστε. Είχε βοηθήσει πολύ δημοσιογράφους μας να καλύψουν γεγονότα σε όλο τον κόσμο και θα μας λείψει τρομερά», πρόσθεσε το πρακτορείο.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σαντορίνη: Γεννήθηκε το πρώτο μωράκι εν μέσω σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κρήτη: Αγωνία για τον 27χρονο ποδοσφαιριστή με μηνιγγίτιδα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αθήνα: Σοκάρει η περιγραφή γυναίκας που έπεσε θύμα του οδηγού ταξί
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αστυνομικός της Βουλής: Σε 10 ημέρες η σύζυγός του αναμένεται να φέρει στη ζωή το έκτο της μωρό
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Δένδιας: Οι νατοϊκές ασκήσεις σχεδιάζονται με απόλυτο σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα, δεν συγχωρείται άλλη προσέγγιση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αναδρομικά: Πάγο στην επιστροφή των δώρων για τους συνταξιούχους βάζει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στα ύψη οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη – Πού οφείλεται η αύξηση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σερβία: Συλλήψεις 15 υπόπτων για διαφθορά μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος της πόλης Ομπρένοβατς
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στη φυλακή για το στυγερό έγκλημα η 34χρονη στην Πιερία – Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πιερία: Πως η 34χρονη περιέγραψε την δολοφονία του 58χρονου – «Τον έδεσα σε χαλί και τον μετέφερα στην αυλή για τον θάψω»
12 Φεβρουαρίου, 2025