H Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» συνεχίζει να διαγράφει δυναμική πορεία με ουσιαστικές δράσεις, αφήνοντας διακριτό αποτύπωμα προσφοράς στην κοινωνία.

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Ο ισχυρός σύνδεσμος της Ναυτιλίας με την κοινωνία

H Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» συνεχίζει να διαγράφει δυναμική πορεία με ουσιαστικές δράσεις, αφήνοντας διακριτό αποτύπωμα προσφοράς στην κοινωνία με τη δωρεά 10 ταχύπλοων σκαφών στο Λιμενικό Σώμα, καθώς και με την ανάληψη της ανακαίνισης των χώρων υγιεινής των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής και με την προμήθεια ιματισμού για όλα τα νοσοκομεία της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων των αναγκών των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, με κορύφωση τη δωρεά ύψους άνω των 13 εκατομμυρίων ευρώ προς ενίσχυση με υγειονομικό και τεχνολογικό εξοπλισμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Παράλληλα, η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υλοποιεί δράσεις για τις πυρόπληκτες περιοχές -δυο χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στην Αν. Αττική- στο πλαίσιο δωρεών συνολικού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ που συγκέντρωσε η ναυτιλιακή κοινότητα.

Στο Λιμενικό Σώμα το τρίτο νεότευκτο περιπολικό σκάφος, δωρεά της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ»

Mία από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, είναι η παράδοση των πρώτων ταχυπλόων σκαφών στο Λιμενικό Σώμα. Τα νέα σκάφη είναι ισλανδικής σχεδίασης και ναυπηγούνται στην Ελλάδα. Πρόκειται για ταχύπλοα ειδικών αποστολών που μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τα ταχύπλοα, συνολικής ισχύος 900 ίππων, θα αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 53 κόμβων. Η σχεδίαση του σκάφους το καθιστά αυτο-ανατρεπόμενο, παντός καιρού και αβύθιστο. Τα πλωτά μέσα διαθέτουν, μεταξύ άλλων, θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία στην καμπίνα και στα παράθυρα ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διασκευαστεί για τη μεταφορά ασθενών και τραυματιών.

Μάλιστα, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή παρέλαβε ήδη το τρίτο από τα δέκα σκάφη της Rafnar, τύπου Leiftur 1100 Cabin Patrol, από την δωρεά της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ” της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και συγκεκριμένα του Ιδρύματος Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης.

Σε σύντομο χαιρετισμό του στη σχετική εκδήλωση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, αφού έκανε ειδική αναφορά τόσο στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, όσο και στον Ιωάννη Αγγελικούση για την ανιδιοτελή προσφορά του, υπογράμμισε ότι «οι Έλληνες εφοπλιστές, πάντοτε στα δύσκολα, πάντοτε στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπιζε η πατρίδα έδιναν και δίνουν συλλογικά παρόν».

Το τρίτο από τα δέκα σκάφη της Rafnar, τύπου Leiftur 1100 Cabin Patrol, παρέλαβε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, από την δωρεά της “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ”, φορέας κοινωνικής προσφοράς της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

«Οι ευεργεσίες των Ελλήνων εφοπλιστών», πρόσθεσε, «είναι πολύ σημαντικές σε όλα τα επίπεδα, στο επίπεδο της κοινωνίας, της παιδείας, της υγείας, της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας. Κανένας άλλος κλάδος της εθνικής μας οικονομίας δεν συνεισφέρει τόσα πολλά, όσο οι Έλληνες πλοιοκτήτες και εφοπλιστές. Θέλω δημοσίως και από αυτή τη θέση να τους απευθύνω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο τελετής παράδοσης σκάφους, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι «ο στόλος του Λιμενικού γίνεται πληρέστερος και ισχυρότερος υποδεχόμενος το πρώτο από τα 10 υπερσύγχρονα σκάφη μια ακόμη σημαντική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών».

Στο πλαίσιο τελετής παράδοσης σκάφους, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι «ο στόλος του Λιμενικού γίνεται πληρέστερος και ισχυρότερος υποδεχόμενος το πρώτο από τα 10 υπερσύγχρονα σκάφη μια ακόμη σημαντική δωρεά της ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών».

 

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Κοντά στους πυροπαθείς δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Δύο χρόνια μετά τις συγκλονιστικές φωτιές στο Μάτι Αττικής, η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών μέσω της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, συνεχίζει να στέκεται αρωγός στους πληγέντες, απευθύνοντας έκκληση στα μέλη της ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν ουσιαστική ανακούφιση και στήριξη.

δωρεές ξεπέρασαν τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσόν το οποίο αποφασίσθηκε να διατεθεί σε μια σειρά στοχευμένων πρωτοβουλιών και η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ να αναπτύξει ένα πρόγραμμα συστηματικής στήριξης των πυρόπληκτων. Για την υλοποίηση του προγράμματος από την πρώτη στιγμή και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και άλλους κοινωνικούς εταίρους μελετήθηκαν οι ανάγκες ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον μακρόπνοο σχεδιασμό που προσφέρει τη δυνατότητα να γίνεται συστηματικό έργο.

Δύο χρόνια μετά τις συγκλονιστικές φωτιές στο Μάτι Αττικής, η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών μέσω της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, συνεχίζει να στέκεται αρωγός στους πληγέντες.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι ακόμη σε εξέλιξη σημαντικά έργα και δράσεις στήριξης και πιο συγκεκριμένα:

 – η οικονομική στήριξη εγκαυματιών με τη μορφή συνδρομής για τις φαρμακευτικές δαπάνες καθώς και τις δαπάνες περίθαλψης και διαβίωσής τους σε ετήσια βάση

– το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης «Αλυσίδα Ελπίδας» από το οποίο συνολικά έχουν ωφεληθεί 350 πυροπαθείς με ατομικές, ομαδικές και κατ’ οίκον ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου

– το πρόγραμμα για την αδειοδότηση (α’ φάση) και αποπεράτωση (β’ φάση) επισκευής ή ανέγερσης πυρόπληκτων κατοικιών (πρώτης κατοικίας) με βάση κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια. Συνολικά και για περίπου 60 πυρόπληκτες οικογένειες έχει δρομολογηθεί η συνδρομή για την έκδοση αδείας και η ανάληψη του κόστους εργασιών/υλικών/εξοπλισμού έως του ποσού των 15.000 ευρώ

– η ενίσχυση μηνιαίας τροφοδοσίας 50 πυρόπληκτων οικογενειών σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Μεγαρέων

– η επισκευή τριών Super Puma, ενέργεια η οποία ενισχύει την ετοιμότητα του στόλου ειδικών ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης και την ευρύτερη ετοιμότητα της χώρας

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ανέπτυξε ένα πρόγραμμα συστηματικής στήριξης των πυρόπληκτων, συγκεντρώνοντας δωρεές που ξεπέρασαν τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα και επιπλέον οι παρακάτω ενέργειες υλοποιήθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές με την αμέριστη υποστήριξη της ναυτιλιακής κοινότητας:

 – το πρόγραμμα διατροφικής υποστήριξης «365+ Μέρες Φροντίδας» από το οποίο ωφελήθηκαν 101 πυρόπληκτα άτομα άνω των 65 ετών με ειδικά προσαρμοσμένα γεύματα ημερησίως για ένα έτος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis 

– η οικονομική ενίσχυση 265 πυροπαθών μαθητών 2ας και 3ης Λυκείου και φοιτητών για την στήριξή τους κατά την διάρκεια της εξεταστικής περιόδου του 2019

– η αποκατάσταση αθλητικών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα δύο γηπέδων τέννις στον Αθλητικό Σύλλογο Ν. Βουτζά «Η Πρόοδος» και ενός γηπέδου 5Χ5 στο «ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση» του Δήμου Ραφήνας καθώς και η προσφορά εξοπλισμού στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης, στο ΕΠΑΛ Ραφήνας και στο Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά

– η ενίσχυση μηνιαίας τροφοδοσίας 130 πυρόπληκτων οικογενειών και συσσιτίου 90 ατόμων σε συνεργασία με τον Ι. Ν. Αναλήψεως Ραφήνας για ένα έτος

– η παροχή τριών (3) γεννητριών για τα αντλιοστάσια στον Νέο Βουτζά, δεκατριών (13) πυροσβεστικών κρουνών στον Δήμο Νέας Μάκρης-Μαραθώνα και 15 πυροσβεστικών κρουνών στην Κινέττα Δήμου Μεγαρέων 

– η φυτοτεχνική μελέτη και αποκατάσταση έκτασης 4 στρεμμάτων του Ρέματος στο Μπλε Λιμανάκι Ραφήνας

– η κάλυψη δαπάνης υλοποίησης έκθεσης φωτογραφίας «23.7.2018» του εικαστικού Βασίλη Βρεττού στο Μουσείο Μπενάκη της οποίας τα έσοδα διατέθηκαν υπέρ των πυροπλήκτων

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Θεόδωρος Βενιάμης δήλωσε: «Ο απολογισμός δράσεων είναι αναγκαίος γιατί αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της συνεπούς εφαρμογής των εξαγγελθέντων. Η ναυτιλιακή κοινότητα δεσμεύθηκε από την πρώτη στιγμή να συνδράμει τους πυροπαθείς των καταστροφικών πυρκαγιών της Αττικής. Αναλάβαμε και υλοποιήσαμε μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, η οποία είναι ακόμη στο Μάτι σε άμεση και απευθείας επαφή με όσους επλήγησαν, χειροπιαστά έργα και μια σειρά δράσεων που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία ενώ πολλές άλλες υλοποιούνται ακόμη. Συνεχίζουμε αυτό το ανθρωπιστικό έργο προσηλωμένοι στις διαχρονικά υψηλές αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προσφοράς. Εύχομαι η πατρίδα μας να μην ζήσει ποτέ στο μέλλον ανάλογες τραγωδίες».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Θεόδωρος Βενιάμης ανέφερε: «Η ναυτιλιακή κοινότητα δεσμεύθηκε από την πρώτη στιγμή να συνδράμει τους πυροπαθείς των καταστροφικών πυρκαγιών της Αττικής. Συνεχίζουμε αυτό το ανθρωπιστικό έργο προσηλωμένοι στις διαχρονικά υψηλές αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προσφοράς».

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Σημαντικός κοινωνικός αντίκτυπος στην Ελλάδα

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, με το σύνολο των δράσεών της, αποσκοπεί στη συνδρομή της ελληνικής κοινωνίας με κοινωφελή προγράμματα, δράσεις στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, έργα ανθρωπιστικού και φιλανθρωπικού περιεχομένου και δωρεές ευρύτερου ενδιαφέροντος. Ταυτοχρόνως, έχει ενεργή συμβολή στην αναβάθμιση των υποδομών και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στη στήριξη της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης με γνώμονα την αρτιότερη εκπαίδευση των δοκίμων.

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ολοκληρώνει σταδιακά την υλοποίηση του προγράμματος της για την ενίσχυση της άμυνας του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατά του Covid 19 και θέτει αμέσως σε εφαρμογή τα σχέδια παρεμβάσεων της για την επόμενη ημέρα.

Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού, επαναφέρει ως πρώτη προτεραιότητα της το σχέδιο ανακαίνισης και, όπου απαιτείται, κατασκευής των χώρων υγιεινής στους θαλάμους νοσηλείας και στους κοινόχρηστους χώρους όλων των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής, καθώς και την παροχή των απαραίτητων κλινοσκεπασμάτων και στα 120 δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εξαγγέλθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανακαίνιση και η κατασκευή χώρων υγιεινής στους θαλάμους νοσηλείας και στους κοινόχρηστους χώρους όλων των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής, καθώς και η παροχή των απαραίτητων κλινοσκεπασμάτων και στα 120 δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, εξαγγέλθηκαν παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα στον τομέα της υγείας η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ σε στενή συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση υλοποιούν τον τρίτο κύκλο του ετήσιου συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ». Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 ενώ τα έργα που θα επιλεγούν προς χρηματοδότηση θα υλοποιηθούν εντός του 2021.

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση υλοποιούν τον τρίτο κύκλο του ετήσιου συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ».

Ο τρίτος κύκλος του προγράμματος απευθύνεται σε Γενικά Νοσοκομεία Παίδων, σε Γενικά και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία με στόχο την αναβάθμιση των Παιδιατρικών Κλινικών/Τμημάτων/Μονάδων τους, σε Κέντρα Υγείας για την αναβάθμιση των Παιδιατρικών Ιατρείων τους καθώς και σε μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη στήριξη μονάδων παροχής υγείας που αντιμετωπίζουν αυξημένη επισκεψιμότητα ασυνόδευτων ανηλίκων.

Μέσω του Προγράμματος θα υλοποιηθούν δωρεές σε είδος με συγχρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, οι οποίες εμπίπτουν στις εξής κατηγορίες: α) δωρεές μικρής κλίμακας ποσού έως πενήντα χιλιάδων ευρώ ανά δωρεά, καθώς και β) δωρεές μεσαίας κλίμακας ποσού έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ ανά δωρεά.

Παράλληλα με όλα τα προαναφερθέντα, η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ συνεχίζει αδιάλειπτα το κοινωφελές έργο της και στους έξι βασικούς τομείς δραστηριότητας της. Υπενθυμίζεται ότι η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ επικεντρώνεται σε ενέργειες μεγάλης κλίμακας και πανελλαδικά προγράμματα, σε έξι βασικούς τομείς δραστηριότητας: της επισιτιστικής βοήθειας, της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της παιδείας , των έργων δημοσίου συμφέροντος και της αντιμετώπισης κρίσεων.

Στόχοι της όπως δηλώνει συχνά ο Πρόεδρος της Θεόδωρος Βενιάμης είναι να απλώνεται το έργο της σε όλη τη χώρα και να αποτελεί έναν ισχυρό σύνδεσμο της Ναυτιλίας με την κοινωνία, υλοποιώντας το μήνυμα «Κοινωνία και Ναυτιλία πάντα μαζί».

Βραβεία σε συνταξιούχους ναυτικούς, υποτροφίες σε σπουδαστές

Η ΕΕΕ και η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, κάθε χρόνο, τιμούν συνταξιούχους ναυτικούς με την μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία σε ποντοπόρα πλοία, ενώ προχωρούν στην απονομή υποτροφιών σε νέες και νέους σπουδαστές, ως επιβράβευση της αριστείας τους και ως αρωγή στις προσπάθειές τους για πληρέστερη επιστημονική κατάρτιση, μέσω των μεταπτυχιακών σπουδών που έχουν επιλέξει.

«Αποτελεί προτεραιότητα για την Πολιτεία να ενθαρρύνει την επιλογή του ναυτικού επαγγέλματος από τους νέους με την περαιτέρω αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την απασχόληση περισσότερων Ελλήνων στα ελληνόκτητα πλοία», δήλωσε στην ομιλία του -στο πλαίσιο της φετινής βράβευσης- ο Πρόεδρος της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, Θεόδωρος Βενιάμης.

Προσέθεσε ότι χρειάζεται μία ολοκληρωμένη στρατηγική και απεμπλοκή από ξεπερασμένες αντιλήψεις, ενώ ανέφερε ότι η ελληνόκτητη ναυτιλία παραμένει πρωταγωνίστρια στον υγρό στίβο και ένας σημαντικός παραγωγικός πυλώνας της εθνικής οικονομίας.

«Η ελληνόκτητη ναυτιλία παραμένει πρωταγωνίστρια στον υγρό στίβο και ένας σημαντικός παραγωγικός πυλώνας της εθνικής οικονομίας», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, Θεόδωρος Βενιάμης.

Οσον αφορά τα βραβεία στους συνταξιούχους ναυτικούς, στην κατηγορία των αξιωματικών και συγκεκριμένα με το βαθμό του Γ’ Μηχανικού, βραβεύθηκαν ο Γεώργιος Γωγάκος καθώς και ο Χ.Ε. (τα στοιχεία του δεν δημοσιοποιούνται μετά από επιθυμία του). Στην κατηγορία των πληρωμάτων βραβεύθηκαν ο Σπυρίδων Κανδηλιώτης, συνταξιούχος θαλαμηπόλος και ο Σταμάτιος Καζάκας, συνταξιούχος ναύκληρος. Οι ανωτέρω ναυτικοί συνταξιοδοτήθηκαν το 2016 και 2017 αντίστοιχα, έχοντας διανύσει τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία σε ποντοπόρα πλοία άνω των 4.500 dwt.

Βράβευση συνταξιούχων ναυτικών με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία σε ποντοπόρα πλοία από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Όσον αφορά στις υποτροφίες της ΕΕΕ, αυτές έχουν ως εξής:

-Στη μνήμη του Αντωνίου Χανδρή απονεμήθηκε υποτροφία στον Νικόλαο Αντωνιάδη, ο οποίος ήδη παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Commercial, Investment and Financial Law Regulation του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ (Cambridge).

– Η εταιρεία NEPTUNE LINES στη μνήμη του ιδρυτή της, Νικολάου Τραυλού, απένειμε στην Ειρήνη Παπούτση υποτροφία προκειμένου να αρχίσει το μεταπτυχιακό της στη Νομική, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ειρήνη Νταϊφά, στη μνήμη του Σταύρου Α. Νταϊφά, απένειμε υποτροφία στη Μαρία Κοσσένα, η οποία ήδη παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Economics and Business Specialization in Urban, Ports and Transport Economics στο Πανεπιστήμιο Erasmus.

-Η εταιρεία «Εκθέσεις Ποσειδώνια ΑΕ» απένειμε υποτροφία στη Λεμονιά Παπανδρέου. Θα παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Επίσης, απονεμήθηκαν 20 υποτροφίες της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ στους κάτωθι:

Αρβανιτάκη Ηλία, απόφοιτο του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Finance and Economics, του London School of Economics.

Βερυκάκη Βασιλική, απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία έχει γίνει δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα LLM Master of Law, του University of Oxford.

Βιόπουλο Παναγιώτη, απόφοιτο της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα LLM Master of Law, του University of Cambridge.

Βιτωράτου Παρασκευή, απόφοιτη του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία έχει γίνει δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Advanced Pharmaceutical Manufacturing, του University of Strathclyde.

Εξάρχου Γεωργία-Ελένη, απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία έχει γίνει δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα LLM Master of Law, του George Washington University.

Θεοδώρου Κωνσταντίνο, απόφοιτο του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Biomedical Engineering, του Imperial College.

Θεοφίλη Ελένη, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, η οποία έχει δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Clinical Psychology, του Leiden University Holland.

Ιωάννου Χαράλαμπο, απόφοιτο του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Computer Science Machine Learning Track, στο Columbia University.

Καγιά Ελένη, ανθυποσμηναγό της Πολεμικής μας Αεροπορίας, απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, η οποία έχει γίνει δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Τραπεζική και Χρηματοοικονομική του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Κούκη Αντώνιο, απόφοιτο του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Shipping Trade and Finance του Cass Business School, City University of London.

Κουκουβέτσο Πέτρο, απόφοιτο του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Finance του Vrije Universiteit Amsterdam.

Κ. Ν., απόφοιτο του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Risk Management and Financial Engineering του Imperial College.

Μπινιάρη Σταυρούλα, απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία έχει γίνει δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, LLM Master of Law, του University of Oxford.

Οβεζίκ Χριστίνα, απόφοιτη του τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία έχει γίνει δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Advanced Technology for Financial Computing του University of Edinburgh.

Παπαχρήστου-Δημητρά Κωνσταντίνο, απόφοιτο της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κτηματολόγιο: Νομικές, Τεχνικές και Περιβαλλοντικές Διαστάσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πιστόλα Καλλιόπη, απόφοιτη του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία έχει γίνει δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Prenatal Genetics and Fetal Medicine του University College of London.

Σαουάχ Μιχαήλ, απόφοιτο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα International Relations του London School of Economics.

Σιταρά Αναστασία, απόφοιτη του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά, η οποία έχει γίνει δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Maritime Law του City Law School of Athens.

Σουέρεφ Ηλία, απόφοιτο του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Risk Management and Financial Engineering του Imperial College.

Τσόταλου Μαρία, απόφοιτη του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία έχει γίνει δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Business Analytics, του Imperial College.

-Ad-