ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Ο σημαντικός κοινωνικός αντίκτυπος της ναυτιλιακής κοινότητας στην Ελλάδα

Ενώ η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ολοκληρώνει σταδιακά την υλοποίηση του προγράμματος της για την ενίσχυση της άμυνας του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατά του Covid 19, ύψους 13 εκατ. ευρώ, θέτει αμέσως σε εφαρμογή τα σχέδια παρεμβάσεων της για την επόμενη ημέρα.

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού επαναφέρει ως πρώτη προτεραιότητα της το σχέδιο ανακαίνισης και, όπου απαιτείται, κατασκευής χώρων υγιεινής στους θαλάμους νοσηλείας και στους κοινόχρηστους χώρους όλων των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής, καθώς και την παροχή των απαραίτητων κλινοσκεπασμάτων και στα 120 δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εξαγγέλθηκε τον προηγούμενο Φεβρουάριο παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η υλοποίηση του επρόκειτο να αρχίσει άμεσα, αλλά έλαβε μικρή παράταση λόγω των νέων αναγκών που προέκυψαν για τα δημόσια νοσοκομεία από την εμφάνιση της πανδημίας Covid 19.

Το σχέδιο της μη κερδοσκοπικής εταιρείας κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού για την ανακαίνιση και, όπου απαιτείται, την κατασκευή χώρων υγιεινής στους θαλάμους νοσηλείας και στους κοινόχρηστους χώρους όλων των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής, καθώς και για την παροχή των απαραίτητων κλινοσκεπασμάτων και στα 120 δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, εξαγγέλθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και ειδικών απαιτήσεων έργο, το οποίο υλοποιείται εντός νοσοκομείων σε πλήρη λειτουργία και σε δύσκολες συνθήκες για τον χώρο της υγείας, εξαιτίας της τρέχουσας συγκυρίας. Η στρατηγική υλοποίησης του θέτει προτεραιότητα να μην στερηθεί ενεργές κλίνες το δημόσιο σύστημα υγείας και, παράλληλα, να ολοκληρωθεί όπως έχει σχεδιαστεί και προβλεφθεί, σύμφωνα με τις ενδεδειγμένες τεχνικές προδιαγραφές για ανάλογης σπουδαιότητας και ιδιαιτερότητας έργα.

Η υποχώρηση της πανδημίας ανοίγει και πάλι τον δρόμο υλοποίησης του φιλόδοξου αυτού προγράμματος, που θα αλλάξει την εικόνα των δημοσίων νοσοκομείων και, κυρίως, θα βελτιώσει τις συνθήκες φιλοξενίας χιλιάδων ασθενών και επισκεπτών.

«ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»

Παράλληλα, στον τομέα της υγείας, η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ σε στενή συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση υλοποιούν τον τρίτο κύκλο του ετήσιου συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ».

Ο τρίτος κύκλος του προγράμματος απευθύνεται σε Γενικά Νοσοκομεία Παίδων, σε Γενικά και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία με στόχο την αναβάθμιση των Παιδιατρικών Κλινικών/Τμημάτων/Μονάδων τους, σε Κέντρα Υγείας για την αναβάθμιση των Παιδιατρικών Ιατρείων τους. Όπως ανακοινώθηκε από τους δύο φορείς, δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον τρίτο κύκλο του προγράμματος έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, 5 μ.μ., προς διευκόλυνση των αιτούντων φορέων, δεδομένων των εκτάκτων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της εξάπλωσης του ιού COVID-19. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, ενώ τα έργα που θα επιλεγούν προς χρηματοδότηση θα υλοποιηθούν εντός του 2021.

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΣΚΑΦΗ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ θα αρχίσει να υλοποιείται τις επόμενες ημέρες με την παράδοση των πρώτων ταχυπλόων σκαφών στο Λιμενικό Σώμα. Τα νέα σκάφη είναι ισλανδικής σχεδίασης και ναυπηγούνται στην Ελλάδα. Πρόκειται για ταχύπλοα ειδικών αποστολών που μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τα ταχύπλοα, συνολικής ισχύος 900 ίππων, θα αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 56 κόμβων, διαθέτουν -μεταξύ άλλων- θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία στην καμπίνα και στα παράθυρα, ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διασκευαστεί για τη μεταφορά ασθενών και τραυματιών.

ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΕΡΓΟ ΜΕ ΕΞΙ ΠΥΛΩΝΕΣ

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ συνεχίζει αδιάλειπτα το κοινωφελές έργο της και στους έξι βασικούς τομείς δραστηριότητας. Υπενθυμίζεται ότι η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ επικεντρώνεται σε ενέργειες μεγάλης κλίμακας και πανελλαδικά προγράμματα, σε έξι βασικούς τομείς δραστηριότητας: της επισιτιστικής βοήθειας, της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της παιδείας, των έργων δημοσίου συμφέροντος και της αντιμετώπισης κρίσεων.

Θ. ΒΕΝΙΑΜΗΣ: ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οπως δηλώνει συχνά ο Πρόεδρος της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ κ. Θεόδωρος Βενιάμης: «Οι πρωτοβουλίες πανελλήνιας εμβέλειας που έχουμε αναλάβει αναδεικνύουν το σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο της ναυτιλιακής κοινότητας στην Ελλάδα. Το έργο της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ απλώνεται σε όλη την χώρα και αποτελεί επιδίωξή μας να συνεχιστεί και να αποτελεί διαχρονικά καλό παράδειγμα για την ναυτιλιακή κοινότητα και την Ελληνική κοινωνία. Στόχος μας, να κτίσουμε όλοι μαζί, ένα υψηλό πρότυπο για την επόμενη γενιά και έναν ισχυρό σύνδεσμο της Ναυτιλίας με την Κοινωνία».

«Το έργο της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ απλώνεται σε όλη την χώρα και αποτελεί επιδίωξή μας να συνεχιστεί και να αποτελεί διαχρονικά καλό παράδειγμα για την ναυτιλιακή κοινότητα και την Ελληνική κοινωνία», τονίζει ο Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστώ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ κ. Θεόδωρος Βενιάμης.