Συναγερμός: Έτοιμη η Τουρκία για μεγάλη χερσαία επιχείρηση (vids)

Τουρκία – Συρία: Οι μάχες ανάμεσα σε Τουρκία και Συρία μαίνονται για ακόμη μία μέρα. Μάλιστα δεκάδες τανκς περνούν τα σύνορα με κατεύθυνση τη Συρία και όλα δείχνουν ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται για μεγάλη χερσαία επιχείρηση.

Τουρκία – Συρία: Σύμφωνα με το OPEN TV, πριν από λίγη ώρα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τον εναέριο χώρο της Βόρειας Συρίας και έριξαν φυλλάδια στα κουρδικά και στα αραβικά ζητώντας από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τους Κούρδους του PKK.

Πιθανότατα η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε για να μην υπάρξουν θύματα είτε από τους βομβαρδισμούς είτε από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, ο στρατός της γειτονικής χώρας προελαύνει και ανακοινώθηκε επίσημα ότι βρίσκεται στα χέρια του η πόλη Ρας Αλ Αϊν -μία πόλη κλειδί για την Τουρκία-. Ωστόσο οι Κούρδοι μαχητές διαψεύδουν την τουρκική πλευρά.

Από την άλλη πλευρά ο τουρκικός στρατός μετράει πολλές απώλειες. Παρά το γεγονός ότι η τουρκική πλευρά κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς, οι Κούρδοι τους διαψεύδουν και δίνουν στη δημοσιότητα άλλο αριθμό με νεκρούς.