Συναγερμός για Τούρκους κατασκόπους στην Ελλάδα

Μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία, θύμα παράνομης κατασκοπευτικής δραστηριότητας φαίνεται να έχει πέσει και η Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από απόρρητα έγγραφα που έχει αποκαλύψει ο Τούρκος δημοσιογράφος και διωκόμενος από το καθεστώς Ερντογάν, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, σύμφωνα με τα οποία η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών, η γνωστή ΜΙΤ, παρανόμως συλλέγει διά των πρακτόρων της στη χώρα μας πληροφορίες, ενώ επιδίδεται και σε παρακολουθήσεις.

Τα έγγραφα που έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας ο Τούρκος δημοσιογράφος αποκαλύπτουν εκτεταμένες μυστικές και, βεβαίως, εχθρικές δραστηριότητες της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αλλά και της διπλωματικής υπηρεσίας σε βάρος συμμάχου και χώρας του ΝΑΤΟ.

Παρά δε το γεγονός ότι οι δραστηριότητες αυτές υποτίθεται ότι αποβλέπουν στην παρακολούθηση των γκιουλενιστών, εντούτοις, υπό την καθοδήγηση Ερντογάν, έχουν μεταβληθεί σε μαζικές κατασκοπευτικές δραστηριότητες, που απειλούν τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», η αρχική δραστηριότητα της τουρκικής κυβέρνησης υποτίθεται ότι είναι για να παρακολουθεί γκιουλενιστές στην Ελλάδα, επειδή η χώρα μας θεωρείται σημαντικός τόπος προορισμού όσων αντιστρατεύονται το καθεστώς Ερντογάν.

Αυτό βεβαίως δεν εμποδίζει τις τουρκικές υπηρεσίες να αναπτύσσουν και κατασκοπευτική δραστηριότητα σε βάρος της Ελλάδας.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, οι Γερμανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών είχαν ειδοποιήσει την κοινοβουλευτική επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας για το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται στο γερμανικό έδαφος οι τουρκικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, εκτιμάτο ότι η Τουρκική Υπηρεσία ΜΙΤ διαθέτει στη Γερμανία ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών που αποτελείται από περίπου 6.000 άτομα!

Μεταξύ των κύριων δραστηριοτήτων τους είναι ο εντοπισμός των μάχιμων Κούρδων – μελών του ΡΚΚ – που υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 13.000 στη Γερμανία – καθώς και των οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί για όλα τα κακά που τον βρίσκουν. Ήδη οι Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερμανίας έχουν δημιουργήσει μια ειδική ομάδα παρακολούθησης της ΜΙΤ.