Συναγερμός! Πόσο κοντά στη Μυτιλήνη έφτασαν οι Τούρκοι

Με κάθε τρόπο εντείνουν την επιθετικότητά τους οι Τούρκοι στο Αιγαίου

Τα «τουρκικά αλιευτικά» συνεχίζουν να πολιορκούν την Σαμοθράκη, τις ελληνικές ακτές της Θράκης και τώρα έφτασαν στην Μυτιλήνη σε αποστάσεις που κάτω των έξι ναυτικών μιλίων από τις ακτές! Σύμφωνα με το Μέγκα έφτασαν στα 3 με 4 ναυτικά μίλια.

Με φρεγάτες, ελικόπτερα και αεροσκάφη οι Τούρκοι βρίσκονται συνέχεια δίπλα τους, ζητώντας τους να εγκαταλείψουν την περιοχή και να απομακρυνθούν, όχι μόνο έξω από τα όρια των παράνομων Τουρκικών NAVTEX αλλά και αρκετά μίλια πιο μακριά.

Νέα περιστατικά στην Μυτιλήνη και μάλιστα εντός των ελληνικών υδάτων, καταγγέλλουν στο MEGA, έλληνες αλιείς.

Ειδικότερα, τούρκοι αλιείς, φαίνεται πως ψαρεύουν ακόμα και σε τρία με τέσσερα μίλια από την Λέσβο.

Αυτό, συμβαίνει, σε περιοχή ξεκάθαρης ελληνικής δικαιοδοσίας. Μάλιστα, στον αντίποδα, οι τούρκοι κάνουν παρατηρήσεις στους έλληνες συναδέλφους τους, ακόμα και όταν οι τελευταίοι, επιχειρούν σε ελληνικά νησιά.

Ο καπετάνιος, Στρατής Καραντώνης, μίλησε για το γεγονός στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Ήρθε και ένα πλωτό του Λιμενικού, αλλά είναι ένα σκάφος 10-15 μέτρα. Τα τουρκικά, είναι σιδερένια σκάφη, 40 μέτρων. Τι να τους κάνει το Λιμενικό; Δεν έχουν φόβο, δεν τους πειράζει κανένας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Όταν πάμε να κι ψαρέψουμε εμείς εκεί, στα ελληνικά νερά, μας λένε πηγαίνετε πιο γυαλό, γιατί θα μας χαλάσετε τα ψάρια» τόνισε.«Αν μπούμε εμείς δέκα μέτρα μέσα στα τουρκικά νερά να ψαρέψουμε αμέσως έρχεται η τουρκική ακταιωρός και οι συνέπειες είναι μεγάλες. Δεν έχει αστεία με τους Τούρκους» πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι τα τουρκικά μεγάλα σκάφη δεν φοβούνται το ελληνικό Λιμενικό.

Σύμφωνα με τον κ. Καραντώνη, οι τούρκοι, ψαρεύουν εντός ελληνικών υδάτων, και στη συνέχεια, πουλάνε τα ψάρια αυτά στην… Ελλάδα.

«Βγάζουν τα ψάρια οι τούρκοι, και το πρωί, τα ψάρια αυτά, είναι στην ελληνική ιχθυόσκαλα».

«Εμείς ψαρεύουμε τρία μίλια από την ακτή μας, και οι τούρκοι δύο μίλια από την ακτή μας. Εκεί φτάσαμε. Είναι ένας “πόλεμος” που γίνεται κάθε μέρα» ανέφερε ο έλληνας ψαράς.

-Ad-