Συναγερμός σε νοσοκομείο: Κρούσματα σε γιατρούς που εμβολιάστηκαν

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Βόλου, καθώς τρεις υγειονομικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Μολονότι το φαινόμενο δεν είναι πλέον πρωτόγνωρο, οι γιατροί έδωσαν εντολή να τεθούν αμέσως σε καραντίνα, καθώς όπως διαπίστωσαν φέρουν αυξημένο ιικό φορτίο, γεγονός που τους θορύβησε για αυτό και τους συνέστησαν να παραμείνουν κατ’ οίκον, μέχρι νεωτέρας.

Για το θέμα ενημερώθηκαν αρμοδίως οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, οι οποίες ωστόσο ήταν καθησυχαστικές. Χθες μάλιστα ο οργανισμός επικαιροποίησε τις οδηγίες του για το καθεστώς καραντίνας των υγειονομικών, αλλά και των πολιτών που έχουν κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες οι υγειονομικοί μπορούν να συνεχίζουν να εργάζονται με αυστηρή τήρηση των απαραιτήτων μέτρων προστασίας και αυτοπαρακολούθηση (καθημερινή θερμομέτρηση, επαγρύπνηση για εμφάνιση συμπτωμάτων) για 14 ημέρες και δεν χρειάζεται να μπούνε σε απομόνωση (καραντίνα), εάν είχαν επιβεβαιωμένη λοίμωξη από SARS-CoV-2 τους προηγούμενους 6 μήνες, εάν είναι ασυμπτωματικοί ή είναι πλήρως εμβολιασμένοι (δηλαδή 2 εβδομάδες μετά την λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου, εάν το εμβόλιο χορηγείται σε 2 δόσεις, ή την λήψη μιας δόσης εάν το εμβόλιο χορηγείται σε μία δόση)

Επίσης κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτοπαρακολούθησης ο υγειονομικός που εργάζεται
σε μονάδα που νοσηλεύει ασθενείς υψηλού κινδύνου πρέπει να υποβάλλεται σε τεστ σύμφωνα
με τις οδηγίες της οικείας Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.

Δύο νέες απώλειες

Ολα αυτά συμβαίνουν ενώ η πανδημία επιμένει στον νομό και η μακάβρια λίστα θυμάτων μεγαλώνει.

Χθες στο Νοσοκομείο Βόλου άφησαν την τελευταία τους πνοή άλλοι δύο ασθενείς.
Πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 71 και 75 ετών, που πέθαναν από κορονοϊό ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στο Αχιλλοπούλειο από τις 19 Οκτωβρίου έως και σήμερα στους 194.

Την ίδια ώρα παραμένουν για νοσηλεία στη ΜΕΘ COVID-19 έξι ασθενείς, δύο άντρες ηλικίας 68 και 72 ετών που μεταφέρθηκαν από τη Λαμία και τέσσερις γυναίκες από τον Βόλο ηλικίας 59, 65, 71 και 75 ετών.

Σε θαλάμους αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται δύο ασθενείς, ένας άντρας και μία γυναίκα 73 και 57 ετών αντίστοιχα, ενώ στις δύο κλινικές κορονοϊού νοσηλεύονται συνολικά 44 άτομα.

Από 7/3/20 μέχρι την περασμένη Δευτέρα 22 Μαρτίου του 2021 συνολικά έχουν διενεργηθεί 11.676 τεστ covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, σε 5.142 άνδρες και 6.534 γυναίκες.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο των παραπάνω 11.676 τεστ covid-19, προέκυψαν 1.804 μολύνσεις, σε 910 άνδρες και 894 γυναίκες, σε διάστημα ενός χρόνου.

Τα παραπάνω στοιχεία σύμφωνα με τους γιατρούς συνομολογούν ότι ο φετινός Μάρτιος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος μήνας, καθώς ήδη το πλήθος των κρουσμάτων είναι μεγάλο και απομένουν ακόμη πέντε ημέρες μέχρι να «κλείσει». Από το σύνολο των μοριακών τεστ που έχει διαχειριστεί το Νοσοκομείο σε έναν χρόνο, στο εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας διενεργήθηκαν 9.188 τεστ και στο εργαστήριο του Νοσοκομείου Βόλου 2.488 τεστ

-Ad-