Συναγερμός στην Ελλάδα – «Χρειαζόμαστε βαριά μέτρα»

Ο Καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης τόνισε πως χρειαζόμαστε βαριά μέτρα για τη διασπορά του κορονοϊού που θα επιβραδύνουν την κατάσταση, αλλά και τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στις πορτοκαλί περιοχές.

Επιπλέον, μιλώντας στο Οpen ανέφερε πότε θα αρχίσει να καλυτερεύει η κατάσταση και πότε θα ξεκινήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί, ενώ θεώρησε λογικό να υπάρχουν στη χώρα 20.000 κρούσματα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι οι αυξήσεις είναι αργές στην αρχή και στην πορεία γίνονται ραγδαίες. «Μπορεί να είμαστε στην αρχή ενός νέου κύματος. Ένα άλμα μπορεί να γίνει σε δύο εβδομάδες. Όπως έγινε στην Ελβετία. Οι αυξήσεις μπορεί να επιταχυνθούν πολύ γρήγορα. Στην Ελλάδα δεν θα είναι τόσο απότομες όσο στο εξωτερικό» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των μέτρων σημείωσε ότι θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα ως χώρα. «Από εδώ και πέρα χρειάζονται βαριά μέτρα που θα μπουν μόνιμα. Σε πορτοκαλί περιοχές θα έβαζα το “μάσκα παντού”. Κι ακόμη θα έβαζα περισσότερη τηλεργασία και να δοθεί κίνητρο για περισσότερους, όπως για το 80%» τόνισε.

Όσον αφορά στις εκτιμήσεις του για τον χειμώνα που έρχεται σχολίασε ότι τον Φεβρουάριο – Μάρτιο θα αρχίσει ο μαζικός εμβολιασμός και θα φανούν τα αποτελέσματα, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει και το επόμενο καλοκαίρι να προσέχουμε παραπάνω. «Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο αριθμό θανάτων για τα κρούσματα που έχει. Πρέπει να δοθεί κίνητρο στους πολίτες για να προσέχουν, τα πρόστιμα δεν βοηθούν» υπογράμμισε.

-Ad-