Συναγερμός στο «Γ. Γεννηματάς»: Δεκάδες υγειονομικοί νοσούν

Εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση είναι στα νοσοκομεία της χώρας, τόσο λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, αλλά και του ότι αρκετοί είναι οι υγειονομικοί που νοσούν, με την απουσία τους να δημιουργεί τεράστια κενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» δεκάδες είναι οι υγειονομικοί που την τελευταία περίοδο έχουν βγει θετικοί στον κορωνοϊό. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στον Ευαγγελισμό, όπου τα επισκεπτήρια έχουν σταματήσει, αφού και εκεί τα κρούσματα σε υγειονομικούς έφτασαν τα 100.

Στο Γεννηματάς πέντε κλινικές έχουν μετατραπεί σε Covid, ενώ η διοίκηση συζητάει να ανοίξει μία ακόμα κλινική. Σύμφωνα με πληροφορίες κάθε μέρα 600-700 άτομα προσέρχονται στο νοσοκομείο για μοριακό τεστ.

Παράλληλα, 95 άτομα βρίσκονται στη λίστα του ΕΚΑΒ, κάποιοι εξ αυτών από τις 20/11, στην αναμονή για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Γιατροί και νοσηλευτές εκπέμπουν σήμα κινδύνου, με αναρτήσεις στα social media που κάνουν λόγο για «εμπόλεμη ζώνη».

Την ίδια ώρα, στο ΙΚΑ στη Λ. Αλεξάνδρας συγκεντρώνεται από νωρίς ο κόσμος σχηματίζοντας ουρές, προκειμένου να υποβληθεί σε κάποιο δωρεάν έλεγχο για τον κορωνοϊό.

Στην πλειονότητά τους, παρουσιάζουν κάποια ελαφριά συμπτώματα, και θέλουν να επιβεβαιώσουν το αν νοσούν.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025