Συναγερμός στον Έβρο: Σε αυξημένη επιφυλακή ο στρατός

Σε ακόμη υψηλότερη επιφυλακή τέθηκαν χθες το πρωί τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για μεταφορά χιλιάδων μεταναστών από την τουρκική ενδοχώρα στην Αδριανούπολη.

Η μέρα άρχισε με ηρεμία τόσο στο Φυλάκιο 1 στις Καστανιές όσο και στον Κεντρικό και Νότιο Εβρο και κύλησε στο ίδιο μοτίβο τουλάχιστον έως αργά το απόγευμα. Οι υποτιθέμενοι χιλιάδες μετανάστες δεν εμφανίστηκαν
στα σύνορα ενώ οι συνοροφύλακες έκαναν λόγο για μία τυπική ημέρα κατά τη διάρκεια της οποίας
έγιναν εξαιρετικά περιορισμένες αριθμητικά απόπειρες εισόδου μέσω του ποταμού Εβρου.

Πάντως από την αρχή της διαρροής της είδησης προκλήθηκαν αρκετά εύλογα ερωτήματα καθότι υποτίθεται
πως οι μετανάστες κατευθύνονταν προς την Αδριανούπολη, δηλαδή ακριβώς απέναντι από τις Καστανιές, γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Στον Εβρο βρέθηκε χθες ο υφ Εθνικής Αμυνας, Αλ. Στεφανής. Η επίσκεψή του ήταν προγραμματισμένη καθώς θα παρακολουθούσε δύο μεγάλες και σημαντικές στρατιωτικές ασκήσεις στον Εβρο.

«Δεν έχουν εμφανιστεί μετανάστες στα σύνορα Από ό,τι μαθαίνουμε υπάρχει μια κινητικότητα προς την Αδριανούπολη Αλλά είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Από πουθενά δεν προκύπτουν τα νούμερα
των 6.000 μεταναστών που εμφανίστηκαν σε διάφορα σάιτ», δήλωσε στον Ε.Τ ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοροφυλάκων, Γιάννης Τοτονίδης.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

-Ad-