Συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ: «H κυβέρνηση να αποτρέψει απόπειρα έρευνας σε ελληνική υφαλοκρηπίδα»

Συναγερμός και στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο με συστάσεις προς την κυβέρνηση για άμεση αποτροπή ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η Κουμουνδούρου διαπιστώνει ότι οι τουρκικές πιέσεις συνεχίζονται και μετά την Σύνοδο Κορυφής, όπου τελικώς δεν συζητήθηκαν οι κυρώσεις σε βάρος της γείτονος, με την NAVTEX που εξέδωσε αυτή την φορά η Άγκυρα για έρευνες του Uruk Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του όπου απευθυνόμενος στους συνεργάτες του φέρεται να είπε: «Μετά την πλήρη διπλωματική αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής, το ελάχιστο που περιμένω από την κυβέρνηση είναι, σε περίπτωση απόπειρας έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να μην κάνει τίποτε λιγότερο από όσα κάναμε εμείς τον Οκτώβριο του 2018. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2018 η Ελλάδα με τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς απέτρεψε τουρκικό πλοίο από το να πραγματοποιήσει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις έρευνες του τουρκικού πλοίου βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη στην Κουμουνδούρου με την συμμετοχή του τομεάρχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για θέματα Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα, του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, του πρώην αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά και του διπλωματικού του συμβούλου Βαγγέλη Καλπαδάκη.