Συναγερμός στους ειδικούς: Περιμέναμε μείωση κρουσμάτων – Νέα μέτρα

Στην εκτίμηση ότι στην Αττική η κατάσταση με την επιδημία του κορoνοϊού είναι «μεταξύ κίτρινου και πορτοκαλί» προχώρησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Ωστόσο σημείωσε ότι «είναι σταθερή η ανησυχητική κατάσταση» προσθέτοντας ότι «δεν βλέπουμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων αλλά δεν βλέπουμε και μειώση».

Όσον αφορά τους μετανάστες και τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορoνοϊού στις ομάδες αυτές αρχικά σημείωσε ότι «δεν είναι τοπικό το πρόβλημα για την Αττική» προσθέτοντας ότι «ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό είναι με περισσότερα τεστ. Θα βοηθήσει και η απόμονωση ασυμπτωματικών σε δομές καραντίνας που γίνεται».

«Φυσικά μας απασχολεί ιδιαίτερα» συμπλήρωσε για το γεγονός ότι συνεχίζονται να καταγράφονται μεγάλοι αριθμοί στην Αττική λέγοντας ότι «είναι καιρός να δούμε πια την επίδραση των μέτρων. Γι’ αυτό βλεπετε μια επίταση της επιτήρησης των μέτρων. Περιμένουμε πως θα μαζευτεί το πράγμα με τους εκτεταμένους ελέγχους».

«Μπορεί να χρειαστούμε να φορέσουμε μάσκες έξω. Υπάρχουν μέτρα μέχρι το lockdown. Η μάσκα μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα και χωρις πρόβλημα. Στους εξωτερικούς χώρους δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει . Οποιοδήποτε μέτρο προστίθεται όπως τα μαγαζιά να κλείνουν νωρίτερα είναι ένα μαξιλάρι μέτρων που προσεγγίζει το lockdown»

Κληθείς να σχολιάσει το φιάσκο με τα τεστ για το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff ο κ. Γώγος είπε ότι «τα μοριακά τεστ είναι αξιόπιστα. Το αποτέλεσμά τους όμως έχει να κάνει με ένα προσωπικό εκπαιδευμένο. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερεκτιμήθηκε το φορτίο. Κάποιο πρόβλημα υπήρξε στη διαδικασία. Πρέπει να πιστοποιηθούν τα εργαστήρια».

Ειδικά, δε, για τα rapid test είπε ότι «είναι πολύ καλό εργαλείο, έχουν πολύ καλή λειτουργικότητα. Έχει ένα θέμα η ευαισθησία τους, αν δηλαδη τα αρνητικά είναι αρνητικά. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν μπορεί να μας βοηθήσουν στο ξεκαθάρισμα των ασθενών στα νοσοκομεία, υπάρχει ειδική επιτροπή που το κοιτάζει αυτό».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ: Ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Hellenic Train: Κανονικά τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Ερμού: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 23χρονο και άρπαξαν χρυσή αλυσίδα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: «Πες μας την αλήθεια για το παιδί σου» – Πώς ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκτός ελέγχου η βία των ανηλίκων – Αιματηρά επεισόδια και τραυματίες
28 Σεπτεμβρίου, 2024