Emergency personnel work at an impacted residential site, following a missile attack from Iran on Israel, amid the Israel-Iran conflict, in Be'er Sheva, Israel June 24, 2025. REUTERS/Amir Cohen

Συναγερμός ξανά στο Ισραήλ παρά την εκεχειρία Τραμπ: Νεκροί μετά τη νέα πυραυλική επίθεση του Ιράν στην Μπερ Σεβά

Για ακόμη μία φορά ήχησαν οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ, καθώς οι επιθέσεις ανάμεσα στο Ιράν και στο Ισραήλ συνεχίζονται παρά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για εκεχειρία… Την ίδια ώρα, το Ιράν εμφανίζεται να αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός του Ισραήλ, ενώ το Ισραήλ «κρατά κλειστά» τα χαρτιά του.

Τα ξημερώματα της Τρίτης (24.6.2025) λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση Τραμπ για εκεχειρία και τη διφορούμενη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, μια νέα ιρανική πυραυλική επίθεση κατάφερε να διαπεράσει τον «iron dome» του Ισραήλ με αποτέλεσμα τουλάχιστον 5 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 20 να τραυματιστούν.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίς το πρωί, αφού αρχικά μείωσε το επίπεδο προηγούμενου συναγερμού, πως κηρύσσει νέο, καθώς εντόπισε την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν εναντίον της ισραηλινής επικράτειας. Σημειώνεται πως μέσα σε μία ώρα ο συναγερμός στο Ισραήλ ήχησε τουλάχιστον 6 φορές.