Συναντήσεις του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη

Τα θέματα κράτους δικαίου, το προσφυγικό, το στεγαστικό, η φτωχοποίηση του τοπικού πληθυσμού και το ΚΕΘΕΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ/The Left και μέλος των Επιτροπών Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) Κώστας Αρβανίτης το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου 2024 με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Αρβανίτης ενημέρωσε τον Μητροπολίτη για τους φακέλους της αρμοδιότητάς του στο Ευρωκοινοβούλιο και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, όπως ο ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός -τονίζοντας την ανάγκη να ενσωματώσει η Ελλάδα την ευρωπαϊκή οδηγία για σύγκλιση των μισθών- και για το Έσχατο Δικαίωμα, τη δυνατότητα δηλαδή οι οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν να γνωρίζουν που έχουν ταφεί οι νεκροί τους.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές λαμβάνονται τεκμηριωμένα και με γνώμονα το δίκαιο, με τον Παναγιώτατο να προσθέτει ότι πρέπει να λαμβάνονται «όχι με βάση τις ιδεολογικές τοποθετήσεις μας, αλλά με βάση την πραγματική ζωή».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Αρβανίτης συναντήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τον Δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη, με τον οποίο είχε μια ευχάριστη και παραγωγική συζήτηση, με έμφαση στα ζητήματα στέγασης και κλιματικής κρίσης.

Ο Κώστας Αρβανίτης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με γνώμονα πάντα τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών της Θεσσαλονίκης.