Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με τον κύπριο υπ. Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάριο Χαρτσιώτη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η λειτουργία και τα αποτελέσματα της εφαρμογής Panic Button από τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ενόψει της λειτουργίας στην Κύπρο της αντίστοιχης εφαρμογής με την ονομασία «ΕΛΠΙΣ», σε εθνικό επίπεδο.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι δύο υπουργοί συζήτησαν τα ζητήματα της κοινωνικής αστυνόμευσης, με έμφαση στην αντιμετώπιση των περιστατικών της ενδοοικογενειακής βίας και της ανήλικης παραβατικότητας. Αναφέρθηκαν εκτενώς στη σημασία της λειτουργίας του Panic Button ως ενός σημαντικού εργαλείου για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας. Παράλληλα, συζήτησαν, μεταξύ άλλων, θέματα διαχείρισης μεταναστευτικών ροών, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, ασφάλειας και καταπολέμησης της εγκληματικότητας.

Σε δηλώσεις που έκαναν στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα», οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Χαρτσιώτης επισήμαναν την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων, όπως είναι και η ενδοοικογενειακή βία.

«Η προσπάθειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πόλεις μας θα είναι ασφαλείς, οι πολίτες μας θα νιώθουν ότι είναι κοντά τους το κράτος, η Αστυνομία, οι αρχές ασφαλείας και τελικά να ζούμε μέσα σε μια κοινωνία ειρηνική, όπου θα κυριαρχεί ο σεβασμός του ενός απέναντι στον άλλο» σημείωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και κατέληξε λέγοντας: «Είμαι αισιόδοξος με τη δουλειά που κάνουν οι κυβερνήσεις μας, τα υπουργεία, οι υπηρεσίες πραγματικά θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τους συμπολίτες μας, οι οποίοι προσδοκούν από εμάς αυτό το μεγάλο αγαθό της δημοκρατίας, που είναι η ασφάλεια».

Στη συνέχεια, ο κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Παναγιώτη Στάθη, επισκέφθηκαν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου έγινε παρουσίαση της λειτουργίας του Panic Button και της άμεσης ανταπόκρισης από την πλευρά των αστυνομικών υπηρεσιών.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τουρκία: Μποϊκοτάζ στην αγορά κατά της σύλληψης Ιμάμογλου – Διετάχθη εισαγγελική έρευνα
1 Απριλίου, 2025
Κορωπί: Ο 51χρονος με το κατσαβίδι είχε καταδικαστεί για τον βιασμό συντρόφου του – Η εμμονή με δικηγόρο και τα βασανιστήρια σε παιδική ηλικία
1 Απριλίου, 2025
Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στα Άνω Πατήσια
1 Απριλίου, 2025
Τέμπη: Νέοι εξοργιστικοί διάλογοι σταθμαρχών που «εκπαιδεύονται» με γελάκια στις κονσόλες μετά την τραγωδία – «Μην τραβήξει κανείς καμιά φωτογραφία»
1 Απριλίου, 2025
Κακοκαιρία: Η πλημμυρισμένη Πάρος από το διάστημα – Δορυφορική εικόνα
1 Απριλίου, 2025
Γαλλία: Βγαίνει στην αντεπίθεση η Λεπέν – Το καλοκαίρι του 2026 η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της
1 Απριλίου, 2025
FIRS: Το Νέο Όπλο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της ρωσικής διείσδυσης
1 Απριλίου, 2025
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάρος και Μύκονος μετά τη σφοδρή κακοκαιρία – Εικόνες καταστροφής
1 Απριλίου, 2025
Η Μόσχα εξετάζει σοβαρά τις προτάσεις των ΗΠΑ για την Ουκρανία, αλλά έχει τις δικές της προτεραιότητες, λέει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών
1 Απριλίου, 2025
Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα «κίτρινης» ή «κόκκινης» κάρτας σε υπουργούς
1 Απριλίου, 2025