Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου Ελλάδος

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου Ελλάδος Δαβίδ Σαλτιέλ και μέλη του προεδρείου του, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση έγινε την παραμονή της επετείου της Νύχτας των Κρυστάλλων, μιας από τις τραγικότερες στιγμές της εβραϊκής ιστορίας και ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), Δρ. Ευστάθιο Λιανό Λιάντη, προκειμένου να ανακοινώσει την υιοθέτηση από την Ελλάδα, των ορισμών εργασίας της IHRA για τον αντισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος.

«Ο ορισμός για τον αντισημιτισμό έχει υιοθετηθεί από πολλές χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο σε οδηγία του προς τα κράτη-μέλη ζήτησε να τον ενσωματώσουν στην κρατική νομοθεσία. Ωστόσο η Ελλάδα, με τη σημερινή ανακοίνωση, γίνεται η πρώτη χώρα που υιοθετεί τον ορισμό εργασίας για την άρνηση του Ολοκαυτώματος, σε μία πράξη μεγάλης ιστορικής βαρύτητας», αναφέρει ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Επίσης υπογραμμίζουν, ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία προετοιμασίας της ελληνικής προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας το 2021, ένα γεγονός που θα φέρει τη χώρα στον πυρήνα των κρατών που μάχονται τον αντισημιτισμό και έχουν αποφασιστικό λόγο στην κατάρτιση και την εφαρμογή νομοθετικών και μορφωτικών προτάσεων για την καταπολέμησή του.

«Η ελληνική προεδρία, που συμπίπτει με την 200ή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, θα αποτελείται από ένα πλέγμα ακαδημαϊκών, μορφωτικών και πολιτιστικών δράσεων, που θα επικεντρώνει στο ρόλο της εκπαίδευσης και των μέσων κοινωνικής διάχυσης στη διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος και την εξάλειψη του αντισημιτισμού, καθώς και στην ανάδειξη της δισχιλιετούς ιστορίας του Ιουδαϊκού Ελληνισμού», τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου και ανακοινώνουν ότι ο πρωθυπουργός ανέθεσε το συντονισμό και την παρακολούθηση της εν λόγω προσπάθειας στον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή συνάντηση. Επιπλέον, του ανέθεσε να καθοδηγήσει και να εποπτεύσει τη διαδικασία ενσωμάτωσης των ορισμών στη νομοθεσία και την εκπαίδευση» σημειώνεται στην ανακοίνωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αρβανίτης: Ο δρόμος της Σερβίας προς την ένταξη είναι το κράτος δικαίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Το Κρεμλίνο απορρίπτει την ιδέα ανταλλαγής κατεχόμενων εδαφών με την Ουκρανία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας παρασκεύαζαν και διακινούσαν νοθευμένα έλαια
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χρηστίδης: Η συμμαχία ΝΔ – Σπαρτιατών ήταν αυτή που οδήγησε στην εκλογή Τασούλα ως Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής για τη σημερινή ψηφοφορία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Δένδιας καλεί τις ΗΠΑ να διαλέξουν ανάμεσα στην αυταρχική Τουρκία και την Ελλάδα του διεθνούς δικαίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρία Κορινθίου: Τώρα πια δεν με νοιάζει τι γράφουν και τι λένε για εμένα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Teleperformance κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας BIG 2025 για την πλατφόρμα προηγμένης ανάλυσης αλληλεπιδράσεων
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πάρος: Εκκενώθηκε δημοτικό σχολείο λόγω ανησυχίας στατικότητας κτιρίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Έλον Μασκ για ΗΠΑ: Η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία
12 Φεβρουαρίου, 2025