Συνάντηση Μητσοτάκη-τραπεζιτών – Τι αποφάσισαν για τα «χαράτσια» στις συναλλαγές

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των τραπεζών και σύμφωνα με πληροφορίες δεσμεύτηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επανεξετάσουν τις αυξήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά τους οι τράπεζες αναμένεται να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους στο θέμα των χρεώσεων το απόγευμα της Παρασκευής, ώστε να έχουν το περιθώριο το επόμενο τριήμερο (μεσολαβεί η αργία της 28ης Οκτωβρίου) να προχωρήσουν στις αναπροσαρμογές.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως το βασικό σημείο συζήτησης του πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες ήταν οι μεγάλες χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών.

Ποιοι συμμετείχαν στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 13:30 και συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργος Χατζηνικολάου, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Bασίλης Ψάλτης, ο διευθύνων σύμβουλος της Εurobank, Φωκίων Καραβίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης, και η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρούλα Απαλαγάκη.

Aπό την κυβέρνηση στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Aδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου, Aκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.