Συνάντηση Ταγιάνι με τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ και τον Νετανιάχου

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι βρίσκεται στο Ισραήλ για σειρά πολιτικών επαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού υπουργείου Εωτερικών, κατά την συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ταγιάνι έλαβε διαβεβαιώσεις σχετικά με την επιχειρησιακή στρατηγική του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο και ειδικότερα στην περιοχή όπου βρίσκονται οι κυανόκρανοι.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός τόσο στη Γάζα, όσο και στον Λίβανο. Ο δε Ισραηλινός πρωθυπουργός, σύμφωνα με ιταλικές πηγές, επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του αρχηγού της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, αποτελεί σημαντικό στοιχείο, αλλά δεν αναφέρθηκε με σαφήνεια στο πότε θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Μετά τη συνάντησή του, δε, με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Ισραέλ Κατς, ο Ταγιάνι δήλωσε:

«Αναφέρθηκα στη λύση μας για τον Λίβανο και ο συνομιλητής μου με παρακολούθησε προσεκτικά. Η λύση αυτή προβλέπει την ενίσχυση του στρατού του Λιβάνου -που ήδη εκπαιδεύεται από την ιταλική αποστολή στο λιμάνι της Βηρυτού- την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας στον Λίβανο και τη δημιουργία μιας «ουδέτερης ζώνης» της Unifil, με περισσότερους άνδρες, περισσότερες δικαιοδοσίες και κανόνες εμπλοκής διαφορετικούς σε ό,τι αφορά την περιοχή ανάμεσα στα σύνορα και τον ποταμό. Βορειότερα, θα πρέπει να αναπτυχθούν δυνάμεις του λιβανικού τακτικού στρατού, σε απόσταση από την Χεζμπολάχ».

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση 53χρονος που έκανε «βουτιά» από τα Ενετικά Τείχη
16 Μαρτίου, 2025
Φωτιά στο Μάτι: «Υπάρχουν αταυτοποίητες σοροί 7 χρόνια μετά»
16 Μαρτίου, 2025
Β. Μακεδονία – Μίτσκοσκι: «Αλληλεγγύη, ανθρωπιά και υπευθυνότητα»
16 Μαρτίου, 2025
Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Β. Μακεδονίας – «Έτοιμοι να προσφέρουμε»
16 Μαρτίου, 2025
Κίνηση τώρα: Σύγκρουση οχημάτων στη Λ. Κηφισού
16 Μαρτίου, 2025
Στο νοσοκομείο η Μαργαρίτα Παπανδρέου
16 Μαρτίου, 2025
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 33 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους και τις καταστροφικές καταιγίδες
16 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη
16 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο δυστύχημα στο Περιστέρι: Συνελήφθη η 22χρονη οδηγός του ΙΧ
16 Μαρτίου, 2025
Κοζάνη: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον θάνατο του 20χρονου φοιτητή
16 Μαρτίου, 2025