Συνάντηση Θεοδωρικάκου-Ζαχαριάδη σχετικά με το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ

Με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, άνοιξε σήμερα το πρωί ο κύκλος επαφών του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων με στόχο τη δημιουργία της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ.

Μετά την 50λεπτη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε -σύμφωνα με το υπουργείο- σε θετικό και παραγωγικό κλίμα, ο κ. Θεοδωρικάκος, έκανε λόγο για έναν «πολύ ουσιαστικό και παραγωγικό διάλογο» και ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και θα δοθεί στη δημόσια διαβούλευση. Σχετικά με τη διαδικασία επιλογής προσωπικού στο Δημόσιο, ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι οι κεντρικές ιδέες αφορούν τη διεξαγωγή γραπτών διαγωνισμών, «όπου οι εξεταζόμενοι, οι υποψήφιοι για το Δημόσιο, θα αποδεικνύουν με αντικειμενικό, πραγματικό τρόπο τις γνώσεις τους για τη θέση την οποία διεκδικούν, προκειμένου να δοθούν δυνατότητες και προοπτικές σε όλους, με δικαιοσύνη, ταχύτητα και αντικειμενικότητα».

«Προετοιμάζουμε το νέο νόμο για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του ΑΣΕΠ, με βασικό στόχο να γίνει πράξη η αξιοκρατία στο ελληνικό Δημόσιο. Ο κάθε νέος υπάλληλος, που θα ξεκινάει τη σχέση εργασίας του με τον δημόσιο τομέα, να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση, με βάση τα πραγματικά του προσόντα», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε ότι κατέστησε σαφές στον υπουργό ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί, δεν πρόκειται και δεν θα συναινέσει -και μάλιστα θα πολεμήσει σκληρά- οποιαδήποτε λογική θα είναι απέναντι στην αξιοκρατία και τη δυνατότητα κοινωνικής κινητικότητας μέσα από οποιαδήποτε εξεταστική διαδικασία στο Δημόσιο». Σημείωσε ακόμη ότι το κόμμα του «θα έχει συγκροτημένη, συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση για το Δημόσιο και την αξιοκρατία».

Οι επαφές του κ. Θεοδωρικάκου συνεχίζονται με τη συνάντηση αυτή την ώρα με τον εκπρόσωπο της «Ελληνικής Λύσης», Ευάγγελο Φανίδη και θα ακολουθήσει αμέσως μετά με τις εκπροσώπους του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα και Αγγελική Αδαμοπούλου.

Η συνάντηση με την εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, έχει προγραμματιστεί για τις 29 Οκτωβρίου, ενώ θα υπάρξουν και ανάλογες συναντήσεις με εκπροσώπους των εμπλεκόμενων κοινωνικών φορέων.

-Ad-