Συνάντηση των ΥΠΕΞ της Διάσκεψης του Βερολίνου την Κυριακή

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών που συμμετείχαν στην Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στις 16 Φεβρουαρίου στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται για εκδήλωση της Διάσκεψης του Μονάχου.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπρόιλ, η συνάντηση αποτελεί την έναρξη ης διεθνούς διαδικασίας παρακολούθησης (Follow up) της εφαρμογής των αποφάσεων της Διάσκεψης του Βερολίνου. Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιήσει συναντήσεις σε πολλά επίπεδα και τόσο στις διάφορες χώρες που συμμετέχουν όσο και στην Λιβύη. «Στόχος μας είναι να διατηρηθούν το “μομέντουμ” της Διάσκεψης του Βερολίνου όσο και η αποστολή του ΟΗΕ UNSMIL και ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα Γασάν Σάλαμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και τόνισε ότι είναι αναγκαίο η διεθνής κοινότητα να εξακολουθήσει να εμπλέκεται στις προσπάθειες για συμφιλίωση στην Λιβύη. «Ελπίζουμε μάλιστα να μπορέσουμε στο Μόναχο να καλωσορίσουμε και μια κατάπαυση του πυρός και πρόοδο στα σχήματα που εργάζονται εντός της Λιβύης, τα οποία βρίσκονται στα χέρια του κ. Σάλαμε», πρόσθεσε ο κ. Μπρόιλ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Τουρκία εξακολουθεί να εξοπλίζει τις δυνάμεις του Πρωθυπουργού της Λιβύης Φάγεζ αλ Σάρατζ, ο κ. Μπρόιλ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία.

-Ad-