Συνάντηση Τσίπρα – Ντιντιέ Ρέιντερς: Στο τραπέζι το θέμα της ταχείας αλλά και δίκαιης απόδοσης ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη

Το θέμα της ταχείας αλλά και δίκαιης απόδοσης ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη απασχόλησε τη συνάντηση που είχε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με τον Επίτροπο της ΕυρωπαΪκής Ένωσης αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς.

Όπως έγινε γνωστό από την Κουμουνδούρου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έθεσε στον Επίτροπο και το ζήτημα που σχετίζεται με το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν διενεργηθεί έρευνες στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic train, προκειμένου να κατασχεθούν τυχόν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία. Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε στον κ. Ρέιντερς ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα είχε παραιτηθεί εάν συγγενικό του πρόσωπο, όπως εν προκειμένω με την περίπτωση του κ. Ντογιάκου, ήταν διορισμένο ως νομικός σύμβουλος του υπουργού που ερευνάται για το δυστύχημα.

Επιπλέον όμως, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισήμανε την παντελή έλλειψη προόδου στην έρευνα των εισαγγελικών αρχών για το θέμα των υποκλοπών και του κακόβουλου λογισμικού, τη μεγάλη καθυστέρηση στην υπόθεση Καραϊβάζ, την έλλειψη ερευνών σε καταγγελίες που αφορούν στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, όπως και την προσπάθεια παρεμπόδισης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο έργο της ΑΔΑΕ.

Όλα αυτά σε μία ημέρα που η αξιωματική αντιπολίτευση έδειξε πως αμφισβητεί τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και συγχρόνως τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι γνώριζε τελικώς ο πρωθυπουργός για τον ΟΣΕ αλλά όχι ποιος είχε βάρδια τη μοιραία νύχτα. Σημειωτέον πως ο κ. Οικονόμου πριν από τρεις ημέρες είχε επικριθεί σφόδρα διότι είχε δηλώσει πως ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε για το χάος που επικρατούσε στους ελληνικούς σιδηρόδρομους. Επίσης, χθες, με αποκαλυπτικό τρόπο αφού ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έγγραφα από τον ΟΣΕ αποδείχτηκε πως όσα υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής για λειτουργία σταθμού τηλεδιοίκησης στη Λάρισα δεν ισχύουν. Ο αρμόδιος δε τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς ανέφερε πως ο κ. Γεραπετρίτης είπε ψέματα πως η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα ήταν πλήρως λειτουργική καθώς τον διαψεύδουν τα εσωτερικά έγγραφα του ΟΣΕ που μιλούν για κόκκινα φανάρια, για χειρισμό κουμπιών με το χέρι αλλά και για τη χρήση…μανιβέλας.

Σε σχέση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο επικεφαλής στρατηγικής επικοινωνίας της Κουμουνδούρου Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε ότι “θα ήταν άδικο να μην αναγνωρίσουμε την αυτοθυσία που δείχνουν κάποιοι δημοσκόποι για να σωθεί ο Μητσοτάκης. Εκτός όμως από την επαφή με την πραγματικότητα έχουν χάσει και κάθε μέτρο”.