Συνδέεται ο σεισμός της Αλβανίας με την Ελλάδα; Ο Τσελέντης αποκαλύπτει

Ο καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μιλώντας στο STAR, επεσήμανε ότι οι σεισμοί που σημειώθηκαν σε Αλβανία, Βοσνία και Ναύπακτο σημειώθηκαν εντελώς τυχαία και πως δε σχετίζονται μεταξύ τους.

Ακόμη, εξήγησε ότι η Ελλάδα δεν έχει λόγους να «φοβάται» από τον σεισμό της Αλβανίας, πρώτον γιατί είναι πολύ μακριά και δεύτερον, διότι η γειτονική χώρα έχει άλλο σεισμοτεκτονικό καθεστώς.

Ο κ. Τσελέντης εκτίμησε πάντως ότι η δόνηση των 6,4 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός στην Αλβανία, καθώς υπήρξε και προσεισμός αλλά και η αναμενόμενη μετασεισμική ακολουθία. Ωστόσο, σημείωσε ότι λόγω των άθλιων συνθηκών δόμησης, οι ισχυροί μετασεισμοί θα επιδράσουν στα κτίρια.

Τέλος, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μίλησε για την αναφορά του Έντι Ράμα στην πρόβλεψη του Έλληνα σεισμολόγου (για επίκειμενο μεγάλο σεισμό στην Αλβανία). Ο κ.Τσελέντης εξήγησε ότι επρόκειτο όχι για πρόβλεψη αλλά για εκτίμηση που είχε κάνει ο ίδιος με αφορμή το ρήγμα της Πάρνηθας και τον σεισμό στην Αθήνα.