Συνδικαλιστής Αστυνομίας: Να μην αφήσουν τον Κουφοντίνα να πεθάνει

Την άποψη ότι ο απεργός πείνας και δίψας, καταδικασθείς για 11 δολοφονίες, Δημήτρης Κουφοντίνας, δεν πρέπει να πεθάνει εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Να μην αφήσουν τον Κουφοντίνα να πεθάνει. Παρά τα όσα έκανε, είναι άνθρωπος. Παρότι αυτός δεν έδωσε την επιλογή στα θύματά του να ζήσουν ή να πεθάνουν, ζούμε σε δομημένο κράτος. Και θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί το μοιραίο. Ο κ. Κουφοντίνας λέει ότι τον αδικούν. Σκεφτείται πόσους αδίκησε αυτός στο παρελθόν. Και τους αδίκησε με τον χειρότερο τρόπο, αφαιρώντας τους τη ζωή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη χθεσινή επίθεση αγνώστων με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της Καισαριανής, έκανε λόγο ότι «ευτυχώς που οι αστυνομικοί έτρεξαν να σωθούν γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε θύματα από τη μία ή την άλλη πλευρά».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, χθες «κορυφώθηκαν οι ενέργειες που άρχισαν από τις 8 Ιανουαρίου από όταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας άρχισε απεργία πείνας και δίψας. Είναι πάνω από 300 ενέργειες. Πολλές ενέργειες είναι ήπιες, άλλες είναι εκτεταμένες. Υπάρχει έντονη ανησυχία στην Αστυνομία. Είμαστε σε επιφυλακή. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο σε εφαρμογή, με παρατηρητές σε στόχους, περισσότερες περιπολίες, προληπτικούς ελέγχους».

Τόνισε δε, ότι μετά από τέτοιες ενέργειες, όπως η απεργία του κ. Κουφοντίνα, «έχουμε τη γένεση τρομοκρατικών οργανώσεων. Και αυτό είναι το πιο τρομοκρατικό».

Τέλος, γνωστοποίησε ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα θέσει σε εφαρμογή σχέδιο τόσο για την Τσικνοπέμπτη όσο και για την Καθαρά Δευτέρα.