Συνεχίζονται οι έρευνες για τον πυροβολισμό του Ελληνορθόδοξου ιερέα

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό της γαλλικής αστυνομίας στη Λυών, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης που πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο ιερέα ελληνικής καταγωγής, στην ελληνόφωνη ορθόδοξη εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μέχρι στιγμής ένας ύποπτος έχει συλληφθεί, ενώ οι αρχές δεν έχουν καταλήξει κατά πόσο πρόκειται για τον δράστη της ένοπλης επίθεσης.

Οι αστυνομικές έρευνες είναι σε εξέλιξη καθώς το κίνητρο της επίθεσης παραμένει άγνωστο, ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως απόπειρα δολοφονίας και όχι ως τρομοκρατία.

Ο ιερέας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση για δεύτερο εικοσιτετράωρο, καθώς δέχτηκε δύο πυροβολισμούς στην κοιλιακή χώρα.

Tα κίνητρα του δράστη που πυροβόλησε δύο φορές τον ιερέα παραμένουν άγνωστα.

Η επίθεση έγινε εν μέσω εντάσεων στην ελληνορθόδοξη κοινότητα στη Λυών. Ο Έλληνας ιερέας φέρεται να είχε μια μακροχρόνια νομική διαμάχη με έναν πρώην μοναχό που καταδικάστηκε για δυσφήμιση, σύμφωνα με δημοσιεύματα των γαλλικών μέσων ενημέρωσης.

Η Ελληνορθόδοξη Ιερά Επισκοπή της Γαλλίας αναγνώρισε το θύμα ως πατήρ Νικόλαο Κακαβελάκη, και είπε ότι είχε προγραμματιστεί να επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα μετά το χρόνο του στην εκκλησία της Λυών. «Προσευχόμαστε για μια ταχεία ανάρρωση και καταδικάζουμε κατηγορηματικά κάθε μορφή βίας», ανέφερε.

-Ad-