Συνεδριάζει η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την Πανδημία

Με την χώρα να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση λόγω πανδημίας και τον προϋπολογισμό να εισάγεται προς συζήτηση από αύριο στη Βουλή συνεδριάζει το απόγευμα της Τρίτης η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει ύφεση διψήφια σε αριθμούς και ανάκαμψη μόλις 4,8% για το 2021 την ώρα που όπως διαπιστώνεται δεν μεριμνά καν για την αύξηση των δαπανών σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της δημόσιας υγείας σε συνθήκες covid-19.

O Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να περιγράψει την κατάσταση από την οποία διέρχεται η χώρα που βρίσκεται σε συνθήκες δεύτερου lockdown, να περιγράψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, να επανακαταθέσει τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις έστω και αυτήν την στιγμή στο ΕΣΥ και να δώσει ασφαλώς και τον τόνο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού.

Τα όσα διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς” όπου και διαπίστωσε για μία ακόμη φορά πως το ΕΣΥ δοκιμάζει τα όριά του συμπυκνώνονται στα εξής:

Όχι άλλα χειροκροτήματα, αλλά πράξεις. Ήτοι άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών και άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών σε όλη τη χώρα. Επίσης ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά του νοσηλευτικού προσωπικού.

Σε ό,τι αφορά δε το τελευταίο είχε ακούσει νοσηλεύτρια να εκφράζει την δυσφορία της για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία αντιμετωπίζει τον κλάδο της. “Δεν μπορούμε όταν θέλουμε τον νοσηλευτή να τον χειροκροτούμε κι από την΄αλλη να μην αναγνωρίζουμε την επιστημονικότητά του και την αποδοτικότητά του, αλλιώς κοροϊδευόμαστε” .Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του εξέφρασε την συμπαράστασή του στο αίτημα για ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε ιδιαίτερα έμφαση στο θέμα της επίταξης ιδιωτικών νοσηλευτικών μονάδων σχολιάζοντας πως μόνο στη Θεσσαλονίκη έχει συμβεί αυτό, ενώ είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να επιταχθούν τώρα μεγάλες νοσηλευτικές μονάδες και στη Θεσσαλονίκη και στην Αήνα και να διαθέσουν κλίνες και σε covid περιστατικά.

Την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση για το θέμα της επίταξης σχολιάζοντας πως “ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος των ιδιωτών…”
Αναφέρεται μάλιστα στο γεγονός πως η κυβέρνηση θυμήθηκε στο και πέντε, μετά την κατάρρευση του ΕΣΥ να επιτάξει μόνο δύο ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, όμως παίρνει προσωπικό από τα δημόσια νοσοκομεία για να στελεχώσει τις δύο επιταγμένες κλινικές!.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης “πανηγύρισε” δημοσίως για το ότι η χώρα μετρά λιγότερους νεκρούς από το Βέλγιο!. “Ο υπουργός που πριν από λίγες μέρες παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση “έπεσε έξω” με το άνοιγμα του τουρισμού δηλώνει με αδιανόητο θράσος πως πανηγυρίζει γιατί “είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο” σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνοντας: Χθες η χώρα μας είχε τη δέκατη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως σε θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό της και ενώ σύμφωνα με στοιχεία του ECDC τις τελευταίες 14 ημέρες η Ελλάδα είναι η χειρότερη 17η στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θανάτους ανά πληθυσμό έχοντας αφήσει πίσω της 14 χώρες που ως τα μέσα Οκτώβρη ήταν χειρότερες.