Διαμαρτυρία αγροτών του νομού Τρικάλων με παράταξη τρακτέρ σε κόμβο της Εθνικής Οδού Τρικάλων - Λάρισας, έξω από την πόλη των Τρικάλων, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024. Οι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά και για περίπου 15 λεπτά τον κόμβο ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξης και λύση στα μεγάλα προβλήματά τους. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Συνεδριάζουν οι αγρότες στη Λάρισα – Κυβερνητικά στελέχη: «Ναι» στον διάλογο όχι όμως με κλειστούς δρόμους

Στη Νίκαια της Λάρισας πραγματοποιείται η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών οι οποίοι αναμένεται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ανοιχτά στον διάλογο, όχι όμως υπό καθεστώς κλεισίματος δρόμων.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των αγροτών από μπλόκα από όλη την Ελλάδα. Οι αγρότες βρίσκονται σε αγωνιστική διάθεση μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάνια Γκουσιάρη. Όπως είπε οι εισηγήσεις από τα περισσότερα μπλόκα είναι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Τι σημαίνει αυτό και με ποια μορφή θα γίνει αυτή η κλιμάκωση θα αποφασιστεί σήμερα στη Νίκαια της Λάρισας. Αν δηλαδή θα κάνουν συλλαλητήρια, συμβολικούς ή μεγαλύτερης διάρκειας αποκλεισμούς δρόμων.

Κατά τη δημοσιογράφο οι αγρότες δεν θέλουν να φτάσουν σε αποκλεισμούς δρόμους, όμως όπως λένε, τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν είναι αυτά που τους πιέζουν. Αυτό που αναφέρουν οι αγρότες είναι ότι τα όσα ανακοινώθηκαν θεωρούν ότι δεν ικανοποιούν τα αιτήματά τους.