Συνέδριο Γονιμότητας: Σκέψεις να ακυρωθεί μετά τον σάλο

Σκέψεις ακόμα και να ακυρωθεί το συνέδριο γονιμότητας μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τα σποτ και τις χιλιάδες αντιδράσεις.

Αμέτρητα είναι τα σχόλια στο διαδίκτυο για το περιεχόμενο του προωθητικού σποτ της διοργάνωσης, το οποίο χαρακτηρίζεται σεξιστικό και υποτιμητικό για τη γυναίκα, καθώς αναπαράγει σεξιστικά πρότυπα σχετικά με την «υποχρέωση» της γυναίκας να κάνει παιδί και τον ρόλο της στην κοινωνία.

«Νομίζω ότι αγγίξαμε ευαίσθητες χορδές. Η σημερινή γυναίκα, που πολλές φορές έχει την καριέρα μπροστά της, τα μεταπτυχιακά της, φτάνει σε ηλικίες άνω των 40 για να σκεφτεί να αποκτήσει παιδί. Αυτές που θέλουν να αποκτήσουν παιδί. 40άρες, 45άρες και 50 χρονών, έρχονται για πρώτη φορά να αποκτήσουν παιδί, μη γνωρίζοντας τα όρια που θέτει η φύση».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων στην εκπομπή του OPEN «Έλα χαμογέλα» ο γυναικολόγος Κωνσταντίνος Πάντος. «Αυτό το σποτ, όταν το είδα, είναι πράγματα κάπως σκληρό αλλά λέει την ωμή αλήθεια» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κύριος Πάντως είπε ότι υπάρχουν σκέψεις, ακόμα και να ακυρωθεί το συνέδριο, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το σποτ.

Βροχή οι αντιδράσεις

Μετά τις αντιδράσεις για το σποτ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέσυρε την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας ενώ μέσω twitter, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος ανακοίνωσε ότι αποσύρονται η ΕΡΤ και το ΑΠΕ από τη χορηγία επικοινωνίας.

Ανάμεσα σε εκείνους που αντέδρασαν ήταν και η τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή, στην οποία είχε ζητηθεί να απευθύνει πρόσκληση για το συνέδριο. Μετά τα όσα έγιναν με το σποτ, η τραγουδίστρια έκανε ανάρτηση στο Instagram για να διαχωρίσει την θέση της.