Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-Εκλογή ηγεσίας: Πότε θα στηθούν κάλπες για την πρόταση Τσίπρα

Σε ψηφοφορία αναμένεται να τεθεί απόψε στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η πρόθεση της ηγεσίας του κόμματος να εγκριθούν με κάλπες και όχι δια βοής οι προτάσεις του για τον τρόπο εκλογής της συλλογικής ηγεσίας του κόμματος. Εάν υπάρξει έγκριση από το Σώμα, τότε πιθανότατα οι κάλπες θα στηθούν αύριο Σάββατο.

Κατά τις πληροφορίες πάντως, τα στελέχη της “Ομπρέλας” που διαφωνούν με τις δύο επίμαχες προτάσεις , δηλαδή την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση των μελών του κόμματος, εξετάζουν το ενδεχόμενο να κατεβάσουν τη δική τους αντιπρόταση.

Κατά την έναρξη των συνεδριακών διαδικασιών ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κάλεσε τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο να στηρίξουν τις προτάσεις για τις καταστατικές αλλαγές που εισηγείται ομόφωνα η Επιτροπή του Καταστατικού καθώς και τη δική του πρόταση για την ανάδειξη της συλλογικής ηγεσίας. Ανέφερε ότι η εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής απευθείας από τη βάση του κόμματος θα γίνεται χωρίς διαμεσολάβηση ώστε όλα τα μέλη να έχουν το δικαίωμα και την ευθύνη της επιλογής.