Στιγμιότυπο από σταθμό του ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικοί Σιδηρόδρομοι Αθηνών - Πειραιώς) στην Αθήνα, Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2025. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Συνελήφθη 15χρονος που έριξε πέτρες σε διερχόμενο συρμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι – Τραυματίστηκε ο οδηγός

Η Αστυνομία προχώρησε το Σάββατο (8/3) στη σύλληψη ενός 15χρονου που φέρεται να πέταξε πέτρες από πεζογέφυρα σε διερχόμενο συρμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα τζάμι και να τραυματιστεί ο οδηγός από τα θραύσματα.

Εις βάρος του 15χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία, παρακώλυση συγκοινωνιών και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από αστυνομικούς του Σχεδίου ΑΡΙΑΔΝΗ συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές ώρες της 8-3-2025, 15χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία, παρακώλυση συγκοινωνιών και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 7-3-2025, άτομα ευρισκόμενα σε πεζογέφυρα μεταξύ των σταθμών ΗΣΑΠ “ΚΑΤ” και “Μαρούσι”, έρριψαν πέτρες σε διερχόμενο συρμό, με αποτέλεσμα τη θραύση υαλοπίνακα, τον τραυματισμό του οδηγού από τα θραύσματα και την αναγκαστική ακινητοποίηση και εκκένωση του συρμού.

Στο πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης της ανωτέρω Υπηρεσίας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των συγκοινωνιών, εντοπίστηκαν στο ίδιο σημείο απογευματινές ώρες της 8-3-2025, 6 ανήλικοι στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν πέτρες και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, όπου διαπιστώθηκε η συμμετοχή του 15χρονου στο προαναφερθέν περιστατικό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Καιρός: Πού και πότε το θερμόμετρο θα «δείξει» 30 βαθμούς – Έρχεται και αφρικανική σκόνη
10 Μαρτίου, 2025
Όθων Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να ασχοληθώ με την υπόθεση Πισπιρίγκου
10 Μαρτίου, 2025
Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Μνημείο για τις γυναικοκτονίες ζήτησε ο πατέρας της – Στον ανακριτή για κακούργημα οι αστυνομικοί των Αγίων Αναργύρων
10 Μαρτίου, 2025
Ηράκλειο: Απολογείται ο 44χρονος που πήγε να πατήσει ηλικιωμένο ζευγάρι… για 200 ευρώ
10 Μαρτίου, 2025
Θέμης Αδαμαντίδης για Αλέξη Κούγια: «Ήταν φίλος μου, γνωριζόμασταν από μικρά παιδιά…»
10 Μαρτίου, 2025
Μαλακάσα: Άγρια συμπλοκή στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών – Στο νοσοκομείο 9 τραυματίες
10 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: «Μου έχει μείνει κινητική αναπηρία, που δεν θέλω να πιστέψω ότι θα την έχω για όλη μου την ζωή» – Συγκλονίζει πολυτραυματίας
10 Μαρτίου, 2025
Έλον Μασκ: «Αν κλείσω το Starlink, η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο»
10 Μαρτίου, 2025
«Όλα δείχνουν αρπαγή και εγκληματική ενέργεια» στην υπόθεση του Βασίλη Καλογήρου – Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτοχειρίας
10 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο δυστύχημα στο Βόλο: Πέθανε ο πατέρας του 31χρονου που δεν άντεξε τον θάνατο του ζευγαριού
10 Μαρτίου, 2025