Συνελήφθη 47χρονος για τη δολοφονία του Λεωνίδα Χατζημιχάλη – Φως στο μυστηριώδες έγκλημα

Σχεδόν δυο χρόνια μετά τη δολοφονία του 75χρονου, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη 47χρονου που κατηγορείται για το έγκλημα στη Σάμο…

Η δολοφονία του 75χρονου πατέρα τριών παιδιών σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2022. Ο Λεωνίδας Χατζημιχάλης βρέθηκε νεκρός σε ερημική τοποθεσία με τον δράστη να διαφεύγει. Σχεδόν δυο χρόνια μετά, οι αστυνομικοί που δεν άφησαν την υπόθεση στο αρχείο, προχώρησαν στην πρώτη σύλληψη. Η Σάμος παρακολουθεί τις εξελίξεις, για ένα έγκλημα που συντάραξε το νησί. Όλοι θέλουν να μάθουν την αλήθεια για τα αίτια του φονικού. Τι κρύβεται πίσω από το μαρτυρικό τέλος του ηλικιωμένου, που εκείνο το βράδυ ξεκίνησε με το φορτηγό του και εκτελέστηκε εν ψυχρώ με δίκαννο.

Στην σύλληψη ενός άνδρα από την Σάμο προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές για την δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη. Ο 47χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία που διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Αυγούστου του 2022, σε ερημική τοποθεσία κοντά στην περιοχή της Ψιλής Άμμου.

Τον άτυχο άνδρα είχε εντοπίσει στο σημείο ο γιος του, ο οποίος τον αναζητούσε, αφού είχε αργήσει να επιστρέψει στο σπίτι. Ο 75χρόνος ήταν μόνιμος κάτοικος του Παλαιοκάστρου Σάμου. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στην ορεινή περιοχή όπου βρέθηκε το φορτηγό του 75χρονου, με το όχημα να φέρει σημάδι πυροβολισμού στο παρμπρίζ, ενώ το θύμα είχε πυροβοληθεί στην πλάτη.

Ο άτυχος άνδρας εκτελέστηκε εν ψυχρώ με δίκαννο, σε καρτέρι θανάτου που του έστησαν, ενώ βρισκόταν στη θέση του οδηγού μέσα στο φορτηγό – βυτίο του, που άδειαζε λύματα. Το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρυσε ο γιος του, που τον αναζητούσε και τον εντόπισε νεκρό τα ξημερώματα της Παρασκευής 5 Αυγούστου σε ερημική τοποθεσία, σε βουνό κοντά στην Ψιλή Άμμο στη Σάμο.

Παρά τα πυρά που δέχτηκε στο παρμπρίζ στη θέση που καθόταν, βρήκε τη δύναμη να ανοίξει την πόρτα, αλλά λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω, άφησε την τελευταία του πνοή.

Το θύμα λίγο καιρό πριν δολοφονηθεί, δεχόταν απειλές και σκόπευε να προσλάβει κάποιον τσιλιαδόρο. «Δεν πρόλαβε καν να βάλει τσιλιαδόρο για να δει ποιοι τον εκφοβίζουν, όπως μας είχε πει. Αυτό που ζητάμε, είναι να μην μπει η υπόθεση στο αρχείο, γιατί μετά θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανοίξει ξανά. Να γίνουν εκ νέου προσπάθειες για να βρεθεί ο δολοφόνος και να μπει στη φυλακή» έλεγαν λίγους μήνες μετά το έγκλημα τα παιδιά του.