Συνελήφθη αστυνομικός για εκβίαση συναδέλφου της

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές καθώς ένας αστυνομικός κατήγγειλε μια συνάδελφό του για εκβιασμό.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη (25.06.2024) με τον 31χρονο αστυνομικό να καταγγέλλει στην υπηρεσία του ότι μια συνάδελφός του τον εκβιάζει για χρήματα και μάλιστα παρουσίασε και τα σχετικά SMS.

Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς ο ειδικός φρουρός γνώρισε την γυναίκα στις 13 Ιουνίου μέσω του facebook και άρχισαν να έχουν επικοινωνία. Όταν αυτός αποφάσισε να διακόψει την επικοινωνία μαζί της αυτή τον απείλησε φραστικά ότι θα τον καταγγείλει ψευδώς για επίμεμπτη σε βάρος της συμπεριφορά και ότι θα του δημιουργήσει υπηρεσιακά προβλήματα. Για να μην το κάνει του ζήτησε να της δώσει 250 ευρώ.

Ο ειδικός φρουρός, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, φοβήθηκε επειδή η συνάδελφός του ήταν ιεραρχικά ανώτερη από αυτόν και της έδωσε τα χρήματα.

Η αστυνομικός συνέχισε να έχει την ίδια συμπεριφορά σε βάρος του, ώσπου στις 20-06-2024, ζήτησε και πάλι από τον ειδικό φρουρό χρήματα και τελικά της κατέβαλε 230 ευρώ μετά από ραντεβού την ίδια ημέρα στη συμβολή των οδών Ερμού και Ευαγγελιστρίας.

Ο ειδικός φρουρός προσπάθησε να αποκλείσει τους τρόπους επικοινωνίας μαζί της όμως αυτή τον καλούσε τηλεφωνικά αποκρύπτοντας τον αριθμό της σύνδεσης της και κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών κλήσεων ζητούσε και πάλι χρήματα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο αστυνομικός αποφάσισε να κάνει καταγγελία. Ενώ ήταν στο τμήμα δέχθηκε τηλέφωνο κατά την συνομιλία τους που ακολούθησε προέκυψε ότι ήταν η κατηγορούμενη.

Η αστυνομικός του ζήτησε να συναντηθούν την επόμενη ημέρα, στις 26-06-2024, ζητώντας να της δώσει 250 ευρώ. Του ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ότι εάν δώσει τα χρήματα «…δεν θα του έκανε κακό».

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν 250 ευρώ κανόνισαν συνάντηση στο Ίλιον και μόλις ο ειδικός φρουρός της έδωσε τα χρήματα την συνέλαβαν.