Συνελήφθη η γυναίκα που άρπαξε τη 10χρονη Μαρκέλλα – Η έκκληση του αδερφού της

Συνελήφθη η γυναίκα που προσήχθη για εμπλοκή στην υπόθεση της αρπαγής της δεκάχρονης στη Θεσσαλονίκη, και μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 33χρονη Ελληνίδα, την οποία το προηγούμενο διάστημα μάρτυρες περιέγραφαν ως «κοκκινομάλλα γυναίκα». Κατά τον εντοπισμό της, χθες το μεσημέρι, στην Παραλία Κατερίνης βρέθηκε «κουρεμένη γουλί», στοιχείο που αξιολογείται από αστυνομικούς ως προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών.

Η γυναίκα συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, καθώς στην κατοχή της βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Η δικογραφία για τη φερόμενη αρπαγή της 10χρονης θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας και μόλις στοιχειοθετηθούν τα αδικήματα αναμένεται να εκδοθεί και να ενεργοποιηθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον της.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η ίδια προέρχεται από το περιβάλλον της μικρής και φαίνεται να υπήρξε παλαιότερα γειτόνισσα της οικογενείας της ανήλικης. Μέχρι στιγμής πάντως τα κίνητρα της φερόμενης πράξης της δεν έχουν γίνει γνωστά.

Αστυνομικοί ερεύνησαν τις τελευταίες ώρες διαμέρισμα στην Καλαμαριά, όπου εντόπισαν τον ρουχισμό που φέρεται να φορούσε η 33χρονη, όταν καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας να συνοδεύει τη μικρή μαθήτρια. Επίσης κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά που εξετάζονται.

Έκκληση για συμμετοχή του αδελφού της στις έρευνες

«Δεν μπορούσα να τον κρατήσω χθες. Πήγε ο ίδιος στην Ασφάλεια». Έτσι περιέγραψε την αντίδραση του αδελφού της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη στην προσαγωγή της υπόπτου μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 η συνήγορός του.

Η κ. Ανθούλα Ανάσογλου είπε ότι εντολέας της και αδερφός της 10χρονης, κάνει τη δική του έρευνα για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί στο παιδί και γιατί.

«Μου είπε: “θέλω να μάθω το γιατί” και φυσικά είχε μια απλή ενημέρωση», σημείωσε σχετικά η δικηγόρος, που συμπλήρωσε ωστόσο πως, «για να λάμψει η αλήθεια, πρέπει να αποδοθούν οι κατηγορίες».

Όσο αφορά, δε στην ταυτότητα της γυναίκας, την οποία οι γονείς την αναγνώρισαν ως παλιά γειτόνισσα με την οποία είχαν στενές σχέσεις στο παρελθόν, είπε ότι και ο Χρήστος την ξέρει.

Μάλιστα, ανέφερε πως χθες ο νεαρός «όργωσε» τη γειτονιά να ρωτά για αυτήν.

«Εμείς έχουμε πει από την αρχή ότι ο Χρήστος είναι στη διάθεση των Αρχών», κατέληξε απευθύνοντας έκκληση να συμπεριληφθεί ο αδελφός της 10χρονης στις έρευνες για την υπόθεση της αρπαγής της.

Η στιγμή που η φερόμενη απαγωγέας αφήνει τη 10χρονη στη Θεσσαλονίκη
Ένα βίντεο ντοκουμέντο με τη φερόμενη απαγωγέα να αφήνει τη 10χρονη στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε χθες το Open.

Όπως βλέπετε στο βίντεο ντοκουμέντο του Open, η μικρούλα έτρεξε πίσω από τη γυναίκα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλέστηκε το κανάλι, η 10χρονη φώναζε: «πού πας; Γιατί με αφήνεις εδώ;».

Η συνέχεια είναι γνωστή, η μικρούλα κουρασμένη, κρατώντας τη σχολική τσάντα της, περιπλανιόταν στον δρόμο… με το τέλος στην αγωνία των δικών της να μπαίνει λίγη ώρα αργότερα, όταν βρέθηκε σε βενζινάδικο στην οδό Θ. Σοφούλη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.